Säsongen över – Skånela snubblade på målsnöret

Säsongen över – Skånela snubblade på målsnöret

HANDBOLL Sista grundseriematchen för Skånela IF var under onsdagen. Borta mot Rimbo. Det blev delad pott, 35-35 och säsongen tog slut för Märstalaget.
– Synd att vi inte hade högre lägstanivå i höstas, jag tycker att vi förtjänade kval med den formen vi hade, sa Jimmy Karlsson till nättidningen Märsta.nu

Det fanns en kvalplats i potten för Skånela IF, när man åkte för att möta Rimbo i sista grundseriematchen. Men då var man tvungen att vinna samtidigt som Tyresö skulle besegra IF Hallby.

Hur gick det då?

Matchen i handbollshallen, Sparbankshallen, började okej, ur Skånelasögon sett. Men efter en kvart ryckte hemmalaget och hade i halvtidsvila fyra måls försprång, 18-14.

Medvinden som Skånela haft under 2018, skulle man hämta upp detta försprång. Och med två minuter kvar satte man sig även i förarsätet, målmässigt.

Dramatisk slutskede

Men det skulle bli dramatiska slutsekunder. Rimbo kvitterade och med 26 sekunder kvar fick Skånela straff, som Iris Ganebegovic satte säkert. Rimbo, som var tvungen att få med sig en poäng för att säkra kontraktet, fick matchens sista anfall. Även detta slutade med ett straffkast, som man satte och matchen slutade 35-35.
– Första är inte bra, försvarsmässigt inte bra, vi tjuvar i situationer. Vi gör det bättre i andra, då är vi tätare och det är synd att det inte räcker, säger tränare Jimmy Karlsson till Märsta.nu.

Säsongen var därmed över för Skånelas del och man får börja med lagbygget 2018/19. En som dock inte är med då är Jesper Östlund som ger sig in i nya utmaningar i Handbollssverige – tränare för IF Hallby.
– Vi kommer att träffas i morgon, sen är det hejdå. Vemodigt självklart. Det blir jobbiga farväl av killarna, jag har brytt mig om dem i många år och i en förening jag högaktar. Skånela är djupt rotat i mitt hjärta, tungt att det var sista matchen med gänget, sa Jesper Östlund till nättidningen.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Bosse Andersson/BaraHandboll

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera