Seger och Täby HBK närmare spel i allsvenskan

Seger och Täby HBK närmare spel i allsvenskan

HANDBOLL Det är nu det gäller för Täby HBK. Ska laget skriva ytterligare historia? En direkt avgörande match mot Kärra HF, i första steget mot allsvenskan.
– Det känns som att allt kan hända, säger Täby HBK:s tränare Urban Lindberg.

Täby HBK har överraskat många bland de svenska handbollsfantasterna. Laget drog fram som ett ånglok och stod som segrare i 15 av de 22 grundseriematcher man spelade. Det gjorde att laget slutade på en tredje plats.
–Det är en fantastisk resa vi gjort, det måste vi erkänna. Vi har haft en bra moral och vi har kämpat under hela säsongen, säger Täbys tränaren Urban Lindberg om succén.

Laget spelar just nu i ett kval för att ta ett steg närmre ena finrummet i handbollen, allsvenskan, där Göteborgslaget Kärra HF står för motståndet. Första matchen blev seger för Täby, 31-26. I andra matchen hade Täbygänget inte riktigt orken i 60 minuter och det blev tillslut förlust med 10 mål, 35-25.
– Vi vet vad dem är bra på och vårt försvarsspelet var lite för glest i förra matchen, säger Urban Lindberg.

Ett högt tempo

I kväll, då tredje och en direkt avgörande match går av stapeln, är det ett revanschsuget Täby som gör entré i Lillekärrhallen.
–Det känns som att allt kan hända. Vinna eller försvinna för båda lagen, säger Urban Lindberg som tror på en anstormning av hemmalaget i början.
–Kärra kommer säkert öppna i ett högt tempo. Men kan vi stå emot de första 10 minuterna så kan vi få dem lite i gungning. Sedan gäller det att våra målvakter har en bra dag också.

Vad talar för att ni går vinnare ur denna matchserien.

–De har pressen på sig, när det är deras hemmaplan. Vi kan gå ut på ett mer avslappnat sätt och spela.

31-26 i första och 35-25 i andra. Blir det tajt, rent målmässigt eller kommer ett lag vinna med många?
– Jag tror det blir antingen en stor seger eller så väldigt tajt. Inget mellanting.

Matchens streamas på webben, klicka HÄR, med start 19:21

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Arkiv

 

Kommentarer

Kommentera