Sista matchen med gänget – slutade med förlust

Sista matchen med gänget – slutade med förlust

SUPERETTAN Frej Täby och GAIS återfinns i botten av superettan. När dessa två möttes på vikingavallen innan sommaruppehållet var det återigen en sexpoängsmatch för hemmalaget.
– Vi vill ha ett bra utgångsläge inför hösten, sade Bartosz Grzelak innan matchen som blev hans sista för Frej Täby.

Frej Täby är inte bara i akut behov av poäng utan även av en huvudtränare. Grzelak gjorde sin sista match.

–Vemodigt på ett sätt men också väldigt fokuserat. Det är en viktigt match för oss så vi har ett bra utgångsläge inför hösten, skrev Bartosz Grzelak i ett SMS till norrortssporten innan matchstart.

Och det var hemmalaget som visade vägen i inledningen. Ponuts Åsbrink satte en delikat pass till Nsima Peter, som dock missade läget. Då hade det bara gått knappt tio minuter.

Sedan var det Åsbrinks tur att själv få ett bra läge men hans skott gick tätt utanför målramen.

Då stod matchklockan 26.

Men fyra minuter senare kom så baklänges målet, som gjordes av målfarlige Luka Mijaljevic. Samme man var så när att utöka GAIS ledningen, då var det drygt tio minuter kvar till halvtidsvila. Men 0-1 stod sig tiden ut.

Gästerna gjorde ett byte efter halvtidsvilan. Ut gick Dardan Rexhepi och in kom Ajdin Zeljkovic. Men det vara Frej som skapade första farligheten i andra, återigen var det Åsbrink som var framme.

Nsima Peter skulle få i stort sett friläge efter en perfekt passning av Lukas Suneson. Men GAIS-målvakten fick sin hand på den och returen efteråt var inte Sunesson inte med på.

Frej valde att göra sitt första byte i matchminut 68, där Nsima Peter fick lämna och ersattes av Rodrigo Saravia. Med kvarten kvar fick Jakob Glasberg ett perfekt inlägg men som tidigare var avsluten uddlösa.

Och det skulle bli en konstant press av Frej Täby, som jagade kvitteringsmålet. Men man fick ingen utdelning utan fick kliva av med ytterligare en förlust.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera