Sista utespelaren värvad till Skånelas damer

Sista utespelaren värvad till Skånelas damer

HANDBOLL Den sista pusselbiten när det gäller utespelare lades under fredagen för Skånelas damer. Det blir Sofia Kou Aune, tidigare i Rosenbergs IK,  som tar plats i truppen.
– Vi ska bara förstärka med en målvakt till under sommaren, säger Hasse Jusslin, damansvarig i Skånela, till klubbens hemsida.

Flera nya spelare har presenterats i Skånelas damlag.

Under fredagen meddelade klubben att man gjort klart med ytterligare en spelare, Sofia Kou Aune. En spelare som flera klubbar varit intresserade av. Hon kommer närmast från Rosersbergs IK, som flera andra nyförvärv.

Vi har fört en dialog med Sofia under en längre tid och hon har haft uppmärksamhet från andra föreningar, så vi är såklart glada över att hon valde Skånela IF, säger tränare Fredrik Söderberg till skanela.se och tillägger:
– Sofia är en väldigt talangfull spelare som vi kommer att ha stor nytta av. Att vi nu får en vänsterhänt på niometer kommer att ge oss en ny dimension i vårt anfallsspel.

Sista utespelaren

Sofia Kou Aune blir den sista utespelaren som kommer in i truppen den kommande säsongen.
– Vi har i dagsläget 19 spelare i damtruppen och ska bara förstärka med en målvakt till under sommaren, säger Hasse Jusslin, damansvarig i Skånela, till klubbens hemsida och ger förklaringen till varför man är klar så tidigt med värvningsprocessen.
–Chippen (Fredrik Söderberg) och jag har under de senaste 3 åren strävat efter att ha så många avtal klara som möjligt före 31 maj. När vi startade samarbetet 2015 hade vi bara 10 spelare klara, 2016 hade det ökat till 12 spelare och ifjol var vi uppe i 15 spelare. Det gör att Chippen och Henke kan forma och utveckla laget lättare samt att internkonkurrensen ökar kvaliteten i truppen.

 

 

 

 

Foto: Skånelas hemsida

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera