Skånela föll i match två

Skånela föll i match två

HANDBOLL: Skånelas damer hade på annandagen möjligheten att säkra en plats i damernas högsta serie SHE till kommande säsong. Men i match två som spelades i Eslöv blev det förlust med åtta bollar. 

Det blir en tredje och helt avgörande match mellan Eslöv och Skånela efter att hemmalaget vann klart i match två. Skånela var med målmässigt i de inledande åtta minuterna sen tog Eslöv över helt och gav aldrig gästerna från Märsta chans. Skånela kunde inte upprepa den spelet på hemmaplan som gav seger med 29-24.

Skånela hade inledningsvis 1-1, 2-2 och 2-3 men därefter handlade det mesta om Eslöv. Man gick från underläge 2-3 fram till en 6-3 ledning. En ledning som växte till 13-8 i halvtid. I den andra halvleken växte avståndet och halvvägs in i halvleken skilde det hela åtta bollar till hemmalagets fördel.

Steget efter och aldrig nära idag

Skånela var steget efter i stort sett matchen igenom och  och var aldrig nära. Slutresultatet skrevs till 26-18. Nu väntar en tredje och avgörande match även den nere i Eslöv. För Skånelas del gäller det nu att lägga den här matchen bakom sig och gå vidare.

 

Matchfakta kval till SHE Match 2 

Team Eslöv IK-Skånela IF 26-18 (13-8)

Målskyttar Skånela. Kristin Torleifsdottir 8, Maja Wiklund 2, Anna Nygårds 2, Nathalie Norrman 2, Moa Andersson 1, Amanda Vinelund 1, Veronica Wislander 1, Therese Eriksson 1.

Publik 595 Eslövshallen Eslöv

Ställningen är nu 1-1 i matcher

Bosse Andersson 

Foto Bosse Andersson /Arkivbild 

bosse@norrortssporten.se 

Kommentarer

Kommentera