Skånela IF en hårsmån från seger

Skånela IF en hårsmån från seger

205 personer hade hittat till Vikingahallen där det bjöds på ordentlig dramatik i damernas handbolls-allsvenska, där hemmalaget Skånela IF tog emot Eskilstuna Guif. I en gastkramande tillställning kunde Eskilstuna Guif tillslut dra det längsta strået och vinna matchen med 25-26.

Annars var det hemmalaget som startade bäst och tog greppet om matchen. Som mest ledde Skånela med en tremålsledning, innan motståndaren vaknade till liv. Eskilstuna Guif hämtade inte bara upp underläget utan kunde också gå till pausvila med sin egen tremålsledning. Spänningen var däremot långt ifrån över och andra halvlek bjöd på rejält med nervositet.

Ett mål fällde avgörandet

Med 4.10 kvar på matchklockan var ställningen 25 lika när Mia Lagumdzija med sitt mål avgjorde matchen till Eskilstuna Guifs fördel. Därmed kunde laget också åka hem denna fredagskväll med ett stort leende på läpparna och 3 poäng i bagaget. Detta innebär att laget vunnit alla tre inledande matcherna och har fått en smakstart på den nya säsongen.

För Skånelas del gäller det nu att ladda om för att inte falla ner i en svacka. Målsättningen för säsongen är trots allt att undvika bottenstriden, något som de tyvärr hamnade i under föregående säsong. Men presterar Skånela på en liknande nivå som under den här fredagskvällen finns det ingen anledning att inte sikta betydligt högre.

 

/Daniel Bergholm

Kommentarer

Kommentera