Skånela tappade segern i den sista sekunden

Skånela tappade segern i den sista sekunden

Handboll – Skånela tog emot Tumba hemma i Vikingahallen. I damallsvenskans nionde omgång kunde ingenting skilja lagen åt i en spännande match, med ett väldigt dramatiskt slut, som slutade 23-23.

Skånela har spela flera riktigt täta matcher den här säsongen men allt som oftast lyckats knipa åt sig segrarna. När Skånela tog emot nedflyttningsplacerade Tumba, med fyra raka förluster bakom sig, på hemmaplan var de stora favoriter till segern.

Däremot var det Tumba som inledde bäst och följde sin matchplan till punkt och pricka. Svårforcerade och noggranna gjorde man det väldigt svårt för Skånela att utnyttja sin tekniska fördel. Det tog ungefär halva den första perioden innan Tumba gjorde matchens första ryck till en tremålsledning. Efter det fick Skånela kämpa i rejäl motvind då de antagligen förväntat sig en annan matchbild. Trots tränarens försök till time-out och taktiska förändringar var det Tumba som fick rejäl utdelning på resultattavlan och gick till halvtidsvila med ledningen 11-8.

Slutet innehöll dramatik

I den andra halvleken klickade Skånelas spel lite bättre och effektiviteten gick också upp någon nivå. Tumba ledde som mest med sex mål innan Skånela började hämta in mål för mål. Hemmalaget hämtade in sex mål på drygt 5 minuter och med vind i seglen trodde nog det flesta i publiken att det skulle lösa sig till slut, när Skånela drog iväg till 23-20 med två minuter kvar. Men Tumba lyckades stoppa blödningen och slutet blev dramatiskt. Vid ställning 23-22 fick Skånela straff med 10 sekunder kvar. Straffen missades och istället lyckades Tumba kvittera i den absolut sista sekunden.

Hade matchen varit 35 minuter istället för 30 hade antagligen hemmalaget åter tagit med sig samtliga poäng men denna gången fick laget infinna sig i ett bittert kryss som måste svida ordentligt efter en riktigt bra upphämtning.

 

/Daniel Bergholm 

 

Kommentarer

Kommentera