Skånelas damer tog viktig seger i Göteborg

Skånelas damer tog viktig seger i Göteborg

HANDBOLL Den tunga perioden för Skånelas damer verkar ebba ut. I helgen, när man var på västkusten, besegrade man Kärra, 28-31, och klev därmed över det negativa kvalstrecket.
Vår förändring i försvaret blev lyckosam, sa tränaren Fredrik Söderberg till klubbens hemsida.

Gruset i maskinerit, inför bortamatchen mot jumbolaget Kärra HF, hade verkligen kilat sig fast för Skånelas damer.

Matchen stod och vägde fram till 8-8. Då gjorde hemmalaget ett litet ryck och gick fram till 13-9, när matchuret tickade upp mot 23 minuter. En timeout från Skånela skulle visa sig bli effektivt inom kort. För vid ställningen 16-10 kom vändningen och man plockade poäng efter poäng och gick till halvtidsvila med ett målsunderläge, 17-16.
– Vår förändring i försvaret blev lyckosam. Vår inledning håll inte alls klass men som sagt, det blev bättre och bättre, sa Skånelas coach Fredrik ”Chippen” Söderberg till deras hemsida.

Över negativa kvalstrecket

Det verkade som att vilan gjorde gott hos Märstatjejerna, för i andra tog man tag i matchpinnen och inom loppet av elva minuter hade man gått upp till en fyra målsledningen, 20-24.

Den ledningen släppte man aldrig. När signalen för 60 minuter gick stod det 28-31 och Skånela klättrade i och med seger över det negativa kvalstrecket. Två matcher återstår, borta mot Språvägen och hemma mot AIK,vilket är mot lag man har bakom sig i tabellen.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Timo Peter Grönlund

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera