Skånelas damtrupp större än förra säsongen

Skånelas damtrupp större än förra säsongen

HANDBOLL Skånelas damer har påbörjat resan 2018/19. Nu ska grunden läggas, de detaljer som uteblev förra säsongen, för att laget ska ha möjligheter att nå ett kval till SHE. Truppen till kommande säsong är betydligt större än förra året.
– När vi utvärderade förra säsongen så var vi alldeles för tunna, säger Fredrik Söderberg till handbollsbloggen ”BaraHandboll”.

Fotbollssäsongen har hunnit halvvägs. Men det spelar ingen roll för nu drar man igång försäsongen på allvar i handbollsklubben Skånela. För deras damlag var förra året lite av dipp och man var ”på håret” att åka ur allsvenskan.
– När vi utvärderade förra säsongen så var vi alldeles för tunna. Vi gör ju en väldigt fin höst och ligger fyra när serien vänder på kvalplats upp till SHE. Men med lite skador under våren så blev vi väldigt sårbara och hamnade till slut på negativ kvalplats, säger Fredrik Söderberg, huvudtränare i Skånelas damlag, till bloggen.

Men försäsongen för truppen drog egentligen i gång redan i maj.
– Första delen av försäsongen drog igång i början av maj. Den perioden bestod av att bygga fysik och extremt lite handboll. Den här perioden läggs grunden för resten av säsongen. Även om det är ett tag kvar till premiären så handlar det om att dra nytta av den här perioden, säger Söderberg som är nöjd med de spelare som finns i laget.
–Vi är nöjda med truppen och att stommen är kvar från i fjol samt att vi fått in de spelare vi vill. Så vi har ingenting att klaga på. Nu gäller det att få ihop gruppen och utveckla vårt spel.

I år har dessutom utökat truppen både i antalet spelare och i ledarstgaben.
– Ja, jag och Henke och Lollo är kvar samt att Lollo Eriksson kommer in som som målvaktstränare samt hjälpa till med försvarsspelet. Dessutom har vi Per Lundberg som kliver in som målvaktstränare. De ska även hjälpa till med våra målvakter i våra ungdoms och juniorlag samt utvecklingslaget. Vi är i dagsläget 22 spelare och sju ledare med sjukgymnast också inräknat. Mer folk, lättare arbete då jag och Henke kan koncentrera oss mer på bara handbollen vilket känns skönt, avrundar Fredrik Söderberg till bloggen.

 

 

 

 

FOTO: Timo Peter Grönlund/TPG

Kommentarer

Kommentera