Skånelas herrar fick ge sig i derbyt mot Rimbo

Skånelas herrar fick ge sig i derbyt mot Rimbo

HANDBOLL Skånela mot Rimbo. Ett handbollsderby med mycket känslor. När de under fredagskvällen stod öga mot öga blev det Rimbo som plockade hem seger med 34-30.

Skånelas herrar är verkligen med och fightas om en topplacering i handbollsallsvenskan. Under fredagskvällen spelades det heta Upplandsderbyt mellan Skånela och Rimbo, i Rimbos hemmahall Sparbankshallen.

Det var inledningsvis Skånela som satte ton på matchen och drog i från till 1-4 efter dryga fem minuter. Då vaknade hemmalaget, tog tag i matchpinne och kom i kapp. Sedan följdes lagen åt målmässigt under en period. Men när det gått en dryg kvart av första halvlek gjorde Rimbo ett ryck och hade några minuter senare en 12-7-ledning. Då svängde det tillbaka och Skånela kom tillbaka och när pausvilan kom stod det 16-15, till Rimbo, på matchtavlan.

Uppförsbacken för brant

Andra halvleken blev lite som förstas slutdel. Lagen följdes målmässigt åt. Men när det återstod sju minuter tilldömdes Rimbo en straff och Skånela fick en man utvisade. Detta var lite ett avgörande moment. Rimbo tog tillvara på tillfället och ryckte i från till 33-30. En uppförsbacke som var för brant för Skånela som fick kliva av med en förlust med fyra mål, 34-30.

publicerat 2019-02-03

FOTO: Bosse Andersson/BaraHandboll

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten


Matchfakta
Rimbo HK – Skånela IF 34-30 (16-15)
Skånelas målskyttar:
Oscar Frank 7, Erik Östling 6, Fredrik Olsson 6, Robert Ladan 3, Iris Ganebegovic 3, Yosef Rahali 2, Hugo Sjölin, Gustav Näslund, Isak Nielsen

Kommentarer

Kommentera