Skyttedrottningen petad från landslaget

Skyttedrottningen petad från landslaget

INNEBANDY Täby FC har fyra spelare med i landslaget som spelar EFT i helgen. Men Matilda Sjödin, 21, som gjort flest mål av alla den här säsongen är petad.
– Vi har bra innebandyspelare, men söker fysiskt starka genombrottspelare, säger förbundskaptenen Andreas Lundmark till innebandy.se.

ska%cc%88rmavbild-2016-11-02-kl-11-28-19
FOTO: skärmdump innebandy.se

Täby FC är för tillfället tvåa i tabellen, en poäng efter IKSU. Det är mycket tack vara sin första femma som har levererat i varje match en tid tillbaka.
En av dem, Matilda Sjödin leder både den totala och interna målligan, 14 mål efter sju matcher. Men när landslaget är samlade för att spela, Euro Floorball Tour i Schweiz, finns hon inte med bland de 22 spelare som ska representera Sverige.

“Starka genombrottspelare”
Däremot har U19-talangen Klara Molin från FCB Uppsala fått chansen.
– Vi söker karaktärer i landslaget. Vi har bra innebandyspelare, men söker fysiskt starka genombrottspelare. Det tycker vi att Klara står för. Hon är en spelare som kan spela på många olika positioner också. Både back, center och forward. De spelartyperna är väldigt värdefulla. Hon är oerhört seriös i sitt spel och fysiskt stark, motiverar Sveriges förbundskapten Andreas Lundmark i en artikel på innebandy.se.

Norrortssporten har, utan resultat, försökt nå Matilda Sjödin för en kommentar.

Även Täby FC:s Schweiziska stjärna Geraldnie Rossier är med i turningen.

Alla matcher kan ses via TV4 Sport, C More och cmore.se

ska%cc%88rmavbild-2016-11-02-kl-11-26-40
FOTO: skärmdump innebandy.se

 

 

 

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera