SM-final, sommarlov och silly season

SM-final, sommarlov och silly season

Förra helgen tog säsongen slut för Väsby och nu är det hårt jobb inför nästa säsong som gäller. För så väl spelare, ledare, eldsjälar som oss journalister.

Säsongerna för norrortslagen är slut. Piteå drog det längsta strået mot “Vilda Väsby” förra helgen och i helgen som var lyckades SDE:s damer kvala sig kvar i SDHL. Utöver det så avgjordes även SM-finalen på damsidan. Jag fick chansen att bevaka finalmatch nummer två mellan Djurgården och HV71 på Stora mossen i Bromma. Stockholmarna hade chansen att säkra SM-guldet på damsidan för första gången i klubbens historia. Detta på ynka tre säsonger!

Det är speciellt att få vara med om…

… Även som journalist. Att få sitta i en trappa i en ishall där det spelas ungdoms-, junior- och Division två-hockey. Att sitta där med 1300 personer och försöka få en livechatt att fungera utan trådlöst nätverk och istället få använda mobiltelefonens internetdelningsfunktion när det spelas SM-final. Just det gör ingenting. Att få vara med om glädjen hos tjejerna på isen efteråt är stort. Trots att jag egentligen sympatiserar med en annan klubb, en från Solna.

Jag gjorde alltså i helgen min allra första SM-final som journalist, att få möta tjejerna efteråt och ta del av den genuina glädjen och öppenheten. Att vara lika gammal som flera av spelarna, om inte äldre vid 18 års ålder, och ingen ser ner på en för det. Att få ta del av känslorna från gymnasiestuderande och JVM-rutinerade Solveig Neunzert i min egen ålder, att få möta SM-slutspelets bästa spelare Lovisa Berndtsson (f.d. SDE), att försöka få några citat från Danijela Rundqvist. Rundqvist som har nio säsonger i AIK, rutin från spel i Kanada, Ryssland och Schweiz. Hon har spelat tre OS och tagit två medaljer. Men när jag ställer frågan om hon har tid för mig, för dagen kortare än henne när hon går i klackar, så får jag svaret: “Häng på bara”.

Sommarlov? Silly season!

Min säsong slutade för mer än en månad sedan, tjejernas i helgen och herrarnas SM-slutspel är precis påbörjat. För norrortsklubbarna handlar det om nästa säsong. Så väl Sollentuna, Arlanda, Viggan som Väsby har den senaste veckan förlängt kontrakt med flertalet spelare. När SDE nu klarat sig kvar påbörjar man återigen jobbet för att försöka nå slutspel nästa säsong, Väsby för att få chansen att gå upp i HockeyAllsvenskan och jag för att utvecklas som hockeyspelare. Men först väntar skola och jobb. Hårt jobb. Det på kontoret, det i gymmet och det på isen.

Nu kommer det ryktas vilt. Ökat intresse, fler rykten och mer att veta. Idag kommer ni att få alla spelare som den senaste tiden förlängt sina kontrakt med norrortsklubbarna. Tack!

Arlanda
Jens Ericsson
Simon Nilsson
Eric Jakobsson
Pontus Andersson
Martin Björklund
Niklas Larsson
Mårten Ekström
Adam Wahlkvist
Alexander Lööv
Johan Beatty
Wiliam Widsing
Alexander Jirhage

Sollentuna
Kim Brändström
Andreas Gällstedt
Albin Berg
Felix Såsser
Björn Fors
Fredrik Wink

Väsby
Kevin Hermansson

Tveka inte att höra av er!
Tack!

Svante Störlinge
Svante@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera