Svenska mästarna 2015 besöker Össeby IP

Svenska mästarna 2015 besöker Össeby IP

FOTBOLL Skrällen ekar fortfarande norr om Vallentuna. Division 4-klubben Brottby tog sig vidare i Svenska Cupen. Nu, i andra kvalomgången, väntar allsvenska IFK Norrköping, som lyfte SM-bucklan 2015.

Den lilla klubben Brottby SK gjorde en heroisk insats i slutet av maj när man tog sig vidare i Svenska Cupen. IFK Haninge, som huserar i division 2 stod för motståndet, besegrades med 4-2 efter en drömstart och drömmål av André Grésillon.

Timmar innan Sveriges VM-kvartsfinal mot England lottades andra omgången av Svenska Cupen. På lappen stod det IFK Norrköping. Ett lag som är välkomna till Össeby IP
– Väldigt kul att få möta ett klassiskt svenskt storlag. Jag hoppades på att få ett allsvenskt motstånd och det fick vi. Ett lag som vann SM-guld 2015, säger tränaren Navid Haque till klubbens hemsida som erkänner att sitt lag, på pappret, inte ska ha en chans.
– Vi spelar fem divisioner under dem och ska på pappret inte ha en chans alls. Men störa kan vi verkligen göra, precis som vi störde Haninge i omgång 1.

Möter ett av Sveriges bästa lag

Förberedelserna inför stormatchen är inte så specifika utan serien, division 4 Uppland som man huserar i, är det man koncentrera sig på i första hand.
– Jag kommer inte specifikt förbereda truppen inför just denna match, vi har en serie som är minst lika viktig, eller viktigare att tänka på. Gäller att få bra resultat i seriematcherna innan vi får storklubben IFK Norrköping på besök. Så vi kommer med ett bra självförtroende och en vilja spela boll och våga det fast vi möter ett av Sveriges bästa lag. Defensiven måste vara grymt bra denna dag och allt måste stämma för oss för att göra en bra match.

Även IK Frej Täby fick veta sitt motstånd. Täbylaget får åka söder om Stockholm, till Norsborg, där division 1-klubben Arameisk-Syrianska står för motståndet.

Matcherna kommer med största sannolikhet att spelas 22 eller 23 augusti.

 

 

 

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera