Smakstart på 2018 för SDE – sex poäng av nio möjliga

Smakstart på 2018 för SDE – sex poäng av nio möjliga

SDHL. SDE har blandat och gett i många matcher under 2017. Dessvärre har man förlorat de flesta trots bra spel. 2018 verkar vara SDE:s år – sex poäng av nio möjliga under första seriespelsveckan.
–Vi har fått en nystart och känns som om vi verkligen spelar som ett lag, säger lagkaptenen Hanna Blomqvist.

Det verkar som SDE har kravlat sig upp en del ur den formsvacka man haft under en längre tid.
–Vi fick en nystart med det nya året där det känns som om vi verkligen spelar som ett lag och för varandra, säger lagkaptenen Hanna Blomqvist.

SDE har redan plockat dubbel så många poäng första veckan under 2018 än vad man spelade ihop under november och december 2017. Lägg därtill att SDE var i flera matcher med länge och väl men hade då inte marginalerna med sig.
– Vi har börjat ta tillvara på våra lägen vilket gör att vi hamnar i bättre positioner från början, säger Hanna Blomqvist.

Sista slutspelsplatsen

I och med segern mot både Leksand, på bortaplan, och nu senast mot Brynäs är laget sju poäng från en slutspelsplats, men har tre matcher mer spelade än det lag, Brynäs, som innehar den.
– Jag tror inte alls det är omöjligt att vi kan ta den sista slutspelsplatsen. Vi kommer jobba hårt och göra allt vi kan för att ta den, säger Blomqvist som också lyfter vissa viktiga detaljer i de senaste matcherna.
– Att så länge vi litar på vårt spel så kommer chanserna och att det är mycket roligare att vinna än att förlora.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera