SMÄLLEN: Landslagsmannen lämnar

SMÄLLEN: Landslagsmannen lämnar

HOCKEYETTAN Den senaste säsongen har han varit en av lagets viktigaste spelare. Det belönades med landslagsspel men nu lämnar han norrortsklubben för spel hos en konkurrent.

Efter att ha gjort en hel säsong, och delar av en, i Wings HC anslöt slovaken Lubomir Fetkovic till Väsby inför säsongen 16/17. Där har det blivit succé. Men mer blir det inte. Nu byter han klubb och hamnar hos en konkurrent.

– Vi har kommit överens med Asplöven om en övergång på Lubomir Fetkovic. Det är väldigt tråkigt att tappa en sådan duktig spelare och bra karaktär men sådan är hockeyvärlden och näringskedjan. Han har fått en möjlighet att utöva sitt ishockeyspelande på heltid och det kommer vi inte stå i vägen för, säger sportchefen Tom Tärnström till klubbens hemsida.

Landslagsmeriterad – lämnar Väsby

Den senaste säsongen gjorde 20-åringen 36 poäng på 44 matcher i den gröna tröjan. Fin statistik som gav honom chansen i det slovakiska landslaget. Under våren blev det två landskamper för Fetkovic.

– Efter goda förhandlingar med ett par klubbar drog Asplöven det längsta strået och vi träffade en överenskommelse som båda parter känner sig nöjda med, förklarar Tärnström.

Hans nya klubb är glada över sitt nyförvärv.

– En toppcenter, bra storlek och högerfattad målskytt, en spelartyp som vi saknat, säger Aplövens sportchef Urban Lahti.

Ersättare på ingång

När en spelare lämnar faller det sig naturligt att hitta en ersättare. Bland annat så tränar unge Filip Schultz med laget. Samtidigt så öppnar Tom Tärnström för att offentliggöra nyförvärv snarast. Han passar även på att tacka Ljubomir för hans insatser i Väsbytröjan.

– Vi tackar Lubomir för hans fina insatser föregående säsong och önskar honom all lycka uppe i norr! I och med detta är jakten på Lubomirs ersättare i full gång och vi hoppas kunna presentera någonting inom den närmsta framtiden.

Kommentarer

Kommentera