Sollentuna fick kämpa hårt för segern

Sollentuna fick kämpa hårt för segern

DIVISION 2/DAMFOTBOLL Sollentuna FK tog emot det obesegrade Enköpingslaget Fanna BK på Helenelunds IP. Det var ett skadedrabbat hemmalag som fick kämpa hårt för att föra spelet och ta tre poäng på hemmaplan.

Det var en trögstartad match, där varken Sollentuna eller Fanna tog tag i bollförandet och försökte skapa någonting. Men efter 10 lite ostadiga minuter så började Sollentuna komma in i matchen mer och kunde hitta ytor och rätt adress på passningarna. Det belönade sig med ett mål i minut 17, av Mathilda Örbom.

Det blev matchens enda mål och trots att Fanna hade två bollar på mållinjen i slutminutrarna så höll Sollentuna nollan. När domaren blåste av matchen kunde Sollentuna glädja sig över tre poäng och än så länge obesegrade på hemmaplan.

Det var ett lättat damlag från Sollentuna som klev av planen och en glad Patrik Eklöf, huvudtränare för Sollentuna.

Vinst mot Fanna BK som vunnit sina två inledande matcher, vad är det som gör att ni vinner idag?

– Vi gör ett mål och Fanna gör inget mål. Men vi borde ha gjort några fler mål. Vi är homogena och under veckan så har vi haft lite tufft med skador, säger Eklöf.

– Men laget får ihop det på ett bra sätt. Så det kändes jättebra. Vi skapar tillräckligt med chanser för att göra fler mål. Och Fanna får inte så många chanser emot oss.

En del skador från förra matchen. Hur påverkade det matchsituationen för eran del?

– Nu är det två stycken som inte är tillbaka. Men det har dessutom varit sjukdomar på några i truppen så många har inte fått full träning. Det kanske funkar i en match, men vi behöver få ihop det nu under träningsveckan som kommer för att få ihop laget.

– Vi tappar en del alternativ när vi blir skadedrabbade, då vi inte har så stor trupp. Det påverkade idag med att vi flyttade om en del på mittfältet och i truppen, säger Patrik Eklöf.

Fanna var nära en sen kvittering under slutminutrarna. Det blev frustrerat och hetluft. Vad är din syn på sista fem?

– Vi funderade en del på om vi skulle flytta om lite i spelet. Vi har också något läge i slutet så det vi gjorde var att flytta ner en yttermittfältare lite längre ner i banan. Det blir lite onödiga lägen för Fanna. Jag tycker inte alltid att de skapar alla chanser, utan de fick några billiga frisparkar och inte vi. Men så är det och det är klart att det blir en hetsig stämning i slutet

Ni möter Forsby borta nästa match som har tre raka vinster. Vad vet du om dem?

– Vi mötte Forsby förra året och är nog ett liknande lag som Fanna BK är i sitt spelsätt. Det blir troligtvis våran första gräsmatch så det blir lite annorlunda. Vi lyckades vinna båda matcherna mot de förra året, men de var ett bra motstånd. Så jag tror att vi vet vad vi har att möta nästa helg.

Kommer säsongens första bortavinst?

– Vi hoppas ju det, Vi har haft det lite svårt på resande fot men vi ska se om vi kan få ihop det. Jag tror dagens vinst var viktig för kommande matcher så att tjejerna inte känner att massa lag springer ifrån i tabellen. Det känns viktigt mentalt, säger Patrik Eklöf.

 

Emelie Kellerth
emelie@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera