Sollentuna FK klättrar – Thorstensson hjälte

Sollentuna FK klättrar – Thorstensson hjälte

ETTANFOTBOLL Det lilla gruset i maskineriet SFK hade har försvunnit just nu. Under lördagen såg man till att besegra bottenlaget Vasalunds IF med uddamålet, 2-1.
– Inte världens bästa matchen men vi vann, säger tränaren Christer Mattiasson.

Sollentuna FK är för tillfället på säker mark i division 1 norra. Men att man har säkrat kontraktet redan avfärdar tränaren Christer Mattiasson direkt.
–Nej, vi måste väldigt nog i allt vi gör. De sista två träningar vi hade innan matchen fick jag huvudvärk för att ta ut laget, säger Mattiasson.

Matchen i sig var inte den mest välspelade som spelats på Sollentunavallen. 1-0 till hemmalaget kom tidigt, i åttonde spelminuten. En riktigt frisparkskanon av Kalle Ramsell, som fick kliva av i mitten av första på grund av en axelskada.

Det målet blev också halvlekens enda. I andra kunde Sollentuna FK gått i från rent målmässigt, där man bland annat hade en ordentlig ribbträff. Men det var Vasalund som skulle kvittera, efter drygt 68 minuters spel.

Ett mål till skulle komma, av rutinerade Mikael Thorstensson. Efter en bra förarbete av Anton Johansson fick han på en bredsida som styrdes på en spelare och gick i mål, bakom Fernando Carrillo Iglesias i Vasalundsmålet.
– Inte världens bästa match men otroligt viktiga tre poäng, säger Mattiasson efter 2-1 segern.

I och med seger klättrade Sollentuna upp till en sjätteplats med 25 inspelade poäng.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera