Sollentuna FK nollade AIK

Sollentuna FK nollade AIK

FOTBOLL Sollentuna FK gav AIK något att fundera på. I första träningsmatchen såg man till att vinna över det allsvenska topplaget.
–Det var riktigt kul att spela match, säger nyförväret Brwa Pishdari.

Träningsmatch är alltid en träningsmatch och tränarna drar inte för stora slutsatser av det. Men Sollentuna FK gav dock allsvenska AIK något att fundera över.

Efter en mållös första halvlek på Södertälje fotbollsarena var det division 1-klubben som skulle visa sig vara starkast, i alla fall målmässigt.

För i 76:e matchminuten kom en kontring för Sollentuna FK och nyförvärvet Brwa Pishdari såg till att vara påpassligt framme och göra 1-0.
–Det var en kontring, 3 mot 3 och vi spelade oss snyggt fram till ett inlägg som jag kan nicka in, säger målskytten till norrortortssporten som ger sig själv både ris och ros.
–Jag tyckte det gick sådär i första halvlek, jag fick hoppa in lite från ingenstans när Filip skadade sig, men i andra halvlek kändes det bra och i det stora hela så är jag nöjd med min insats.

Mittfältaren Viktor Kramer, som inte spelade de sista matcherna i division 2, säger så här om matchen mot AIK:

–Det var skönt att få starta säsongen med en seger och även hålla nollan. Det var speciellt att möta AIK då jag har ett förflutet med 15 år i klubben och känner många där. Tror vi faktiskt är 9-10 grabbar i laget som har ett förflutet i klubben. Vi gjorde en stabil match defensivt och låg rätt i positionerna och hade en del fina kombinationer men kunde tagit färre touch i vissa lägen för att få igång ett högre tempo. Det var riktigt roligt att vara igång igen och få igång matchtempo i kroppen, säger Kramer och tillägger:

–Fick spela ungefär 65 min idag och har inga problem med foten längre vilket känns skönt inför säsongen!

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

FOTO: Johan Borehed/fortunafoto

Kommentarer

Kommentera