Sollentuna föll i slutsekunden – Frej Täby enkelt vidare

Sollentuna föll i slutsekunden – Frej Täby enkelt vidare

SVENSKA CUPEN Det blev inte tredje gången gillt för Sollentuna FK. Men ack så nära det var. Frej Täby hade inga problem att ta sig vidare.

Det var sekunder kvar till förlängning när Sollentuna FK mötte superettanlaget Syrianska FC i Svenska Cupen på Sollentunavallen. Då kom missen som gjorde att man föll på målsnöret för tredje året i rad.

Innan dess hade hemmalaget stått upp bra och även chocköppnat matchen. Rutinerade forwarden Mikael Thorstensson ramlade/knuffades i straffområdet, domaren tvekade inte utan pekade på straffpunkten. Den tog Kalle Ramsell och prickade in bollen via stolen.

1-0 stod sig halvleken ut men Syrianska kom ut i andra och satte direkt pressen som gav utdelning efter knappt tio minuter. Lägg därtill att Södertäljelaget kunde tagit ledningen efter en straff i 80:e minuten, som Jonas Olsson tog.

Därefter såg det ut som att lagen ville ha en förlängning. Bolltempot gick ner och man spelade mycket på mittplan. Lagen hade några chanser men inget som var riktigt nära.

Så i matchens sista sekund, 94:e, skulle misstaget komma från Sollentuna. Från ingenstans dök Syrianska Seth Hellberg upp, rundade Sollentunakeepern Jonas Olsson och satte bollen i mål som innebar att Sollentunas äventyr i Svenska Cupen är över för denna gång.
– Jag vet inte hur bollen kom dit. Vi var väl trötta och det misstaget kostade, säger tränaren Christer Mattiasson efter det snöliga målet och tillägger:
– Vi brukar ju bjuda på något i slutskedet. Det har varit straffräddning och egna mål i tidigare matcher. Denna gången var det ett misstag.

Desto bättre gick det för norrortslaget Frej Täby, när man på bortaplan slog ut division 4-klubben Tullinge TP FK. Dock var det hemmalaget som inledde målskyttet. Sedan var det Frej för hela slanten. Lukas Sunesson satte två mål och Admir Catovic ett innan halvleken var över. Catovic gjorde även 4-1 i mitten av andra. Tullinge fick straff och reducerade innan Danilo Kuzmanovic satte spiken i kistan med 5-2-målet.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera