Sollentuna med säsongens tredje raka seger

Sollentuna med säsongens tredje raka seger

ETTANFOTBOLL Bittert kaffe och söt kaka när Sollentuna FK tog tredje raka. Spelet stämde inte riktigt när IFK Luleå kom på besök – men en seger spelade man hem trots allt.
– Vi var inte påslagna, det var det som var problemet, sa tränare Mattiasson efter matchen.

Gästande lag IFK Luleå tog väl hand om bollen under stora delar av den första halvleken – Sollentuna prioriterade som förväntat försvarsspelet och överlät farligheterna till bortalaget.
Men problemet för IFK var att man saknade den riktiga spetsen i offensiven – SFK likaså. Några rejälare farligheter uppstod inte förrns Kalle Ramsell i halvlekens sista minut snodde bollen framför en knäskadad Linus Sjöberg – bollen hamnade tillslut hos Brwa Pishdari som nickade in ledningsmålet. 1-0 i halvtid.

“Jag tycker att det är en jättesvår situation”
Den skadedrabbade spelande sportchefen Mikael Thorstensson fick frågan i halvlek om målet var enligt “FairPlay”-reglerna – och svarade:

– Jag tycker att det är en jättesvår situation, jag tycker att FairPlay är ruskigt viktigt men jag tycker också det är domarens uppgift att döma en fotbollsmatch. Att blåsa av eller inte blåsa av, men det är väldigt svårt. Jag vet inte ens om Kalle (Ramsell) uppfattar situationen, det går ruskigt snabbt.

Spelmässigt var Thorstensson däremot tydlig med vad hemmalaget vad tvungna att göra.

– Det är helt okej för oss om de vill ha lite mera boll, men vi måste vara lite vassare offensivt.

Molinatti satte spiken i kistan
Den andra halvleken började även “lite vassare” för hemmalaget – man skapade en del lägen och passningarna började sitta. Det dröjde däremot ett bra tag innan spiken i kistan kom. Och däremellan var det Luleå som höll i boll medan Sollentunas försvarsmur höll sig intakt.

Nyinbytte nyförvärvet Mathias Karelius snodde åt sig bollen och kontrade i matchminut 87′ – väl inne i “boxen” hamnade den avgörande passningen hos ytterligare ett nyförvärv. Thibaut Molinatti. Som bara behövde placera in segermålet.

Matchen slutade 2-0.

– Det finns så många dåliga inslag i det här förutom att vi vinner matchen. Vi var inte påslagna, det var det som var problemet. Det jag menar när jag säger att vi inte är påslagna så handlar det mer om kvalité i pass och ordentliga lösningar, sa huvudtränare Christer Mattiasson till Norrortssporten efter segern.

Egil Gustafsson
egil@norrortssporten.se
Se highlights i “playern” ovan!

Kommentarer

Kommentera