Sollentuna och Vallentuna kvällens vinnare bland norrortslagen

Sollentuna och Vallentuna kvällens vinnare bland norrortslagen

HOCKEYETTAN Det blev mängder av mål när Sollentuna HC besegrade Nacka på hemmais på onsdagskvällen. Och i Vallentuna Ishall besegrade hemmalaget Vallentuna bottenkonkurrenten, Wings, med 2-1 efter straffar. 

Sollentuna Hockey gick på knock i kvällens möte Nacka HK i Sveab arena. När matchklockan stod på 07.19 i den första perioden gjorde David Hoszek sitt första mål för säsongen. Ett mål som betydde 4-0 (!) till Sollentuna. 

Innan den första perioden var över hade Nacka reducerat till 2-4. 

Målen fortsatte att trilla även i den andra perioden.

Zane Jones ökade på till 5-2 i power play efter 02.13. Men gästerna skulle komma tillbaka två gånger om. Först reducerade Philip Nilsson-Fornes till 3-5 och i numerärt överläge reducerade Elliot Lorraine ytterligare till 4-5. 

Då återstod halva matchen. Och fler mål skulle det bli.

Efter 53 sekunder av den tredje perioden var Zane Jones framme igen och gjorde sitt andra för kvällen, som betydde 6-4.

Matchen skulle till slut 6-5 till Sollentuna Hockey, som i och med segern klättrar upp till en nionde plats när fyra omgångar återstår av grundserien.

###

I Björkängshallen i Huddinge hade Väsby Hockey chansen att befästa sin allettan-plats vid seger över tvåan Huddinge IK. Och det såg länge ut som att Upplands Väsby-laget skulle göra det. 

Men.

Inom loppet av 18 sekunder i den tredje perioden gick hemmalaget från ett 2-3-underläge till ledning 4-3, som också blev slutresultatet.

###

Och i Vallentuna Ishall knep Vallentuna Ishockey två poäng i bottenmötet med Wings HC Arlanda.

Efter oavgjort, 1-1, i fulltid, och efter en mållös förlängning, fick matchen avgöras på straffar. Där klev målvakten, Filip Algeman, fram och räddade samtliga tre straffar och blev stor matchhjälte. 

– Fantastiskt kul. Är generellt sett dålig på straffar, men det gick bra idag, säger matchvinnaren. 

Norrortssporten
Foto: Mikael Einarsson 

Kommentarer

Kommentera