Sollentuna och Vallentuna, scenen är er!

Sollentuna och Vallentuna, scenen är er!

Vi är tillbaka med ett nytt blogginlägg – denna gång värderar vi Sollentuna och Vallentuna. De två serieledarna som har en en gemensam nämnare – slutspurtsspöken.

 

Då var det dags. Slutspurten närmar sig med stormsteg i både division två och tre. Sollentuna FK och Vallentuna BK är båda serieledare – med sex respektive ett poäng.
Båda har visat prov på fint spel och stabila resultat hela säsongen igenom. Men, de båda lagen har en gemensam nämnare (förutom att man är serieledare). De har slutspurtspöken som ligger och lurar.

 

Vallentuna har under flera års tid haft problem med att nå sitt mål – avancemang till “tvåan”. Man tycks år ut och år in snubbla på målsnöret. Detta vet spelarna självklart om trots att man har en ny tränare. Nu har VBK varit serieledare ett tag och frågan är om spöket vågar visa sig när höstmörkret drar in över fotbollsäsongen? Eller kommer man att klara av pressen?

Emil Grändås gäng kommer från två oavgjorda resultat och har – lagom till slutspurten – tappat det stabila greppet man hade om förstaplatsen efter sommaren. Det gäller nu alltså för tränarstaben och för spelarna att skaka av sig alla hjärnspöken och fokusera på en match i taget. Förhoppningsvis lyckas Vallentuna – ett kliv upp i seriesystemet vore guld värt för fotbollen i Norrort.

Men först väntar topplaget Märsta IK på bortaplan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

Det är dock inte bara en plats i division två som skulle kunna lyfta norrortsfotbollen utan även ett kliv upp därifrån. Vilket är något som Sollentuna är mycket nära på att göra. Med sex poäng ner till andraplatsen och med ett stundtals bländande spel så är det inte mycket som talar emot Christer Mattiasson och hans lagbygge.

Sen den första matchen på säsongen har Christer ständigt pratat om att man tar en match i taget och att ingenting tas ut förskott – detta är något som verkar ha smittat av sig på spelarna. Nerverna har nämligen inte visat sig hos Sollentuna, än.
Man levererar stabila resultat omgång ut och in – även nu senast på bortaplan mot toppkonkurrenten BKV Norrtälje (1-1) som i veckan vann mot allsvenska GIF Sundsvall i cupen.

Nej, inget verkar stoppa SFK. Men de spelarna som har varit med tidigare år vet att man kan falla på målsnöret. Sollentuna är nämligen alltid med i toppstriden – men man når aldrig hela vägen upp till den där Division 1-platsen.

Får jag dock säga det själv så talar allt för att norrort har ett lag i “ettan” nästa år igen. Om slutspurtspöket håller sig borta det vill säga.

 

För Sollentuna väntar nu bottenlaget IK Franke på hemmgräs – min förhoppning är att man kliver fram och visar att man är serieledare och att publiken tar sig ner till “vallen”.

 

 

Men för att låta slutspurten vara helt öppen så avslutar jag med att säga: Sollentuna och Vallentuna, scenen är er.

 

 

Egil Gustafsson

 

Kommentarer

Kommentera