Sollentuna presterar och Sommaren är kommen!

Sollentuna presterar och Sommaren är kommen!

Bloggen är tillbaka efter ytterligare en fotbollshelg i Norrort, en vecka bestående av vinster, förluster och oavgjorda resultat. Idag lite mer om Sollentunas segersvit och om Enebybergs första seger.

ÄNTLIGEN är sommarvärmen här! Lukten av nyklippt gräs osar runt hela Norrort, alla gamla gubbar som legat i dvala under vintern har börjat känna lukten av varmkorv. Den där misstänkt halvgråa varmkorven som innehåller bara gud vet vad. En 15-kronors-korv som är föda för oss entusiaster en fredagskväll. Men allt detta betyder bara en sak, sommarsäsongen är igång.

Sollentuna har inlett starkt

Norrortssporten var plats och sände matchen mellan Sollentuna och Västerås IK, personligen hann jag inte ta mig ut till “Vallen” men såg en del av matchen på webben.

Jag slog på sändningen och såg till min förvåning att det fortfarande stod 0-0, men min förvåning skulle bytas ut mot ett lugn igen när nyligen inbytte Kalle Ramsell sätter både 1-0 och 2-0 inom loppet av 2 minuter. Då jag inte såg matchen i sin helhet vet jag inte om det var rättvist eller inte men ack vilken kontroll man fick på Västerås efter de två målen. Man kändes stabila och någon större skräck för att tappa in mål bakåt blev det aldrig. Som tur va. Matchen mot Skiljebo tycks vara ett minne blott.

Sollentuna tycks ha något bra på gång, än så länge obesegrade med tre fina segrar i bakhuvudet. Dessutom med en Kalle Ramsell som tycks visa sig från sin bästa sida så kanske segersviten fortsätter. Och precis som AFC verkar Sollentuna ha ett stabilt försvarsspel som lägger grunden för matchbilden. Två hållna nollor i rad talar sitt tydliga språk.

Nästa match blir mot Gamla Upsala, ett lag som spelat in 7 poäng på fem matcher. För att hänga med BKV Norrtälje i toppen behöver SFF ta tre nya pinnar. Men precis som AFC så tar man hjälp av ett tätt försvarspel, det kan gå långt det här.

Enebybergs första “trea”

Självklart låter det bra när man skriver “ex-allsvenska laget” men i ärlighetens namn så var Enköping ett Div.4-lag förra året och borde inte vara det svåraste laget att möta. Dessutom har Enköping bara gjort ett mål (!!) på de tre inledande matcherna, så det kanske inte var det tuffaste motståndet man fick i fredagens gräspremiär.

Men all heder åt Enebyberg som tar sina tre första poäng! ESK vill lira längst med vänsterkanten för att sedan få in längre bollar i “boxen”, något man lyckades med flertalet gånger i första halvlek. Men man var inte ett dugg heta eller kyliga i avsluten mot Enebybergsmålet så det förvånade mig inte att de endast har gjort ett mål på tre matcher.

EIF å andra sidan ville, precis som i mötet mot VBK, spela bollen längst med gräset. Inte så konstigt kanske då det var gräspremiär. Man hittade ofta upp på Kristoffer Khazeni, länge verkade det också som att han skulle bli planens gigant men energin dog ut lite i slutet av första och början av andra halvlek innan han blev utbytt. Istället tog Emil Glans chansen att stänga matchen efter en riktig smörpassning. Och då pratar vi Gerrard-klass.

Men ett övertygande spel hade Enebyberg inte, ingen stabilitet i positionerna (Även fast spelare som William Rydman på högerbacken hade en bra defensiv match). Ibland ser det lite krampaktigt ut i närkamper, anfallsspelet har inte den där “tyngden” som krävs för att hålla till i toppen av tabellen. Det återstår att se om man lyckas hitta en grund att bygga på. Som jag ständigt tjatar om, man börjar med grunden innan man lägger taket.

Nu väntar Märsta på Midgårdsvallen. Tufft, mycket tufft. MIK genomgick ett plötsligt tränarbyte förra säsongen trots en topplacering, men bytet verkar ha gjort laget gott. Målfarliga som få, men släpper gärna också in ett par mål.

 

Flera matcher spelades men det var dessa jag höll lite mer koll på. Noterbart är dock att 17-årige Lukas Sunesson gjorde ledingsmålet för Frej i helgens match mot Varberg. Startplats snart? Eller är det fortfarande för tidigt?

Korven är uppäten, jag letar i fickan efter några mynt till en ny. Men icke. Det får vänta tills nästa match.

Ny helg, nya möjligheter.

Egil Gustafsson

egil@norrortssporten.se

 

 

 

Kommentarer

Kommentera