Sollentuna spelade i medvind – men föll på uddamålet

Sollentuna spelade i medvind – men föll på uddamålet

Division 2 NS. Det var tre viktiga poäng som skulle delas ut i dagens möte mellan Sollentuna FK och Syrianska IF. Ett toppmöte rent tabellmässigt. Men trots det bjöd match mest på halvchanser, felpassningar och långbollar – i alla fall under första halvleken.

Tredjeplacerade Sollentuna FK tog emot tabellfyran Syrianska IF i Division 2 Norra Svealands nionde omgång, på pappret såg det ut att bli ett toppmöte men när väl spelet var igång så övertygade varken hemma-eller bortalaget. Redan från minut ett präglades matchen av flertalet felpass från båda lagen, Sollentuna verkade ovanligt stressade och Syrianska gav sken om att man ville backa hem.

På ett blåsigt Sollentunavallen envisades hemmalaget med att slå längre bollar i medvind som rann ut i sanden, men det fanns inte så mycket annat att göra då Syrianska inte gav SFK en meter centralt i banan. Ett kompakt försvarsspel verkade vara A och O i Syrianskas matchplan.

Mikael Thorstensson låg bakom när Sollentuna skrällde - igen.
Mikael Thorstensson blev mållös i dagens match, trots ett par farliga chanser.

 

 

De rödklädda Syrianskaspelarna var inget större hot framåt men efter en kontring så lyckas Jonathan Bahar göra dagens enda mål efter knappa halvtimmen. Han kliver inåt i banan och sätter bollen i närmsta krysset.

Se målet här!

En smärre chock för hemmalaget som nu helt plötsligt tvingas jobba i uppförsbacke, trots en del halvchanser och ett par målsökande avslut av Mikael Thorstensson så håller sig 0-1 i halvtidsvilan.

– Vi såg tydligt att dom fått order om att inte spela en boll på fem meter på egen planhalva. De gör det bra, de sårar oss på våra misstag, säger tränare Christer Mattiasson om Syrianska i halvtid.

I den andra halvleken verkar Sollentuna vilja rycka sig själva i nackhåret, men det är inte deras dag idag. Man kommer visserligen runt på kanterna men Syrianskaförsvaret är alltid väl samlat när det blir minsta lilla farlighet. I slutminuterna får dock hemmalaget till sin absolut farligaste chans, Mikael Leino får till en träff på halvvolley innanför straffområdet men den unge Victor Göranzon i Syrianskamålet är för snabb fram med händerna.

Matchen slutar 0-1 till Syrianska IF.

– Vi har inte den kvalitén i sista tredjedelen, jag vet inte vad det beror på riktigt, säger en klart besviken Mattiasson till Norrortssporten efter matchen.

En självklart tung förlust för Sollentunalaget som just nu stannar kvar på den där tredjeplatsen, man ligger tre poäng efter serieledande FC Gute. Därav blir nästa helgs bortamatch lagen emellan avgörande i toppstriden, Sollentuna gästar serieledarna på Gutavallen.

Egil Gustafsson

egil@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera