Sollentunagymnasterna åker på sitt första SM

Sollentunagymnasterna åker på sitt första SM
sollentunagym1
Foto: Kenneth Andersson

SM-VECKAN. I Sundsvall finns det mängder av idrottsutövare. Anledningen – SM-veckan har just börjat. Ett gäng som finns på plats är Sollentunagymnasterna som gör sitt första SM.

Denna veckan är det SM-vecka i Sundsvall. Mängder av tävlande i olika grenar. Sollentunagymnasterna är ett gäng som finns på plats. Det är deras första SM därför har de ingen press utifrån att komma i toppen.

–Det här blir vårt första senior-SM. Vårt mål är dels att få en bra erfarenhet samt att de ska vilja vara med många år framöver, säger Sara Berggren, en av tränarna.

Norrortssporten fanns på plats när gruppen förberedde sig inför tävlingen och fick en pratstund med Sara Berggren.

Berätta lite om gruppen
–I hela truppen är vi 23 gymnaster, varav fem som är för små och några skadade, så vi kommer att tävla med tio gymnaster och två reserver. Tränar fyra dagar i veckan, så de blir ca 11-12 timmar i veckan.

Ni är ett par ledare. Vad är din roll?
–Inför SM-tävlingen är det jag som är ansvarig, men sedan är det jag och egentligen Nicklas, som är ansvarig för hela truppen, men han kommer själv tävla på SM. Han åker ned som gymnast och inte tränare.

Hur mycket jobbar ni med den mentala biten?
–Vi jobbar med visulasering, att de ska sitta och blunda och lyssna på tävlingsmusiken och se framför sig och känna i kroppen. Ganska lång tid innan brukar vi gå igenom hur tävlingen ser ut så att de kan förbereda sig hemma.

Eftersom det är ert första SM. Har ni tävlat någon innan SM?
–Första helgen i maj var vi på svenska cupen. Det var i stort sätt samma lag, samma regler men ett litet mindre evenemang. Då kom de femma totalt utav 12 lag.

Kommer ni ha någon plan för SM-veckan eller är det bara se och lära?
–Vi har en plan, det har vi.

 

På fredag åker gruppen upp och de som finns på plats är följande:

Hanna Holmberg, Louise Forsmark, Amanda Björner, Lisa Eriksson, Ella Bragée, Matilda Nordström, Astrid Öhrn, Nicole Hosseini, Trinne Ceder, Alice Harting.

Reserver: Lovisa Huhtanen, Hanna Israelsson.

 

Ni som vill se tävlingen, är det svtplay som gäller.
Resultat och övrig information hittar ni, HÄR.

Kenneth Andersson
kenneth@nyhetstajm.se

Mikael Einarsson
mikael@nyhetstajm.se

Kommentarer

Kommentera