Stålhult matchvinnare – avgjorde med 19 sekunder kvar

Stålhult matchvinnare – avgjorde med 19 sekunder kvar

INNEBANDY Det var länge stor dramatik när Täby FC:s damer mötte Malmö FBC. Det såg ut som att matchen skulle gå till förlängning. Då slog kapten Stålhult till – 19 sekunder kvar satte hon slutresultatet 5-4.

Täby FC:s damer har de två senaste matcherna varit överlägsna sina motståndare och gått ifrån målmässigt. Men när Malmö FBC kom på besök fick man betydligt tuffare motstånd.

Det var också gästerna som tog ledningen i Tibblehallen, då hade men spelat drygt sex minuter. Men kvitteringen skulle komma innan första perioden var över, genom Anna Peterzén.
Lagen följdes målmässigt åt i mittakten. Två mål var, där Täbys målgörare var Moa Tschöp.

Obesegrade på hemmaplan

I tredje skulle det dröja länge och väl innan ett mål gjordes. Då var det Malmös landslagsstjärna, Ellen Rasmussen som satte dem i förarsätet genom att göra 4-3. Men Matilda Sjödin, även hon uttagen till landslagsturneringen EFT, fick in kvitteringen, när det återstod 1:49 av tredje.

Klocka tickade på och när den stod på 19:41, slog lagkaptenen Jennifer Stålhult till genom att göra slutresultatet 5-4. Detta var Täbys sjätte seger för säsongen och man är fortfarande obesegrade på hemmaplan.

FOTO/Arkiv: Timo Peter Grönlund

publicerat 2018-11-05

MATCHFAKTA
Täby FC – Malmö FBC 5-4 (1-1,2-2,2-1)
Täby FC mål: Moa Tschöp 2, Jennifer Stålhult, Anna Peterzén, Matilda Sjödin.

Kommentarer

Kommentera