All-star i herrarnas Champions Cup

All-star i herrarnas Champions Cup

I helgen korades IBF Falun som vinnare av Champions Cup på herrsidan och kort därefter presenterades turneringens all-star-team. Där skedde inga överraskningar. Av totalt sex spelare stod Falun för fyra, och inte heller vilka dessa fyra spelare var chockerade någon.

Rasmus Enström var lika oumbärlig som vanligt, Jonas Adriansson var på väg tillbaka till sin forna glans och Emil Johansson var fortsatt ettrig, kvick och oberäknelig. Sist men absolut inte minst skall Alexander Galante Carlström nämnas.

Att se Galante spela är som en bergochdalbana av känslor – man kastas mellan att tycka att varje mål han gör är precis vad man förväntat sig, samt att fundera över varför ingen ännu lyckats hitta ett sätt att stoppa honom på.

Säkerligen spelar det in att han mer än ofta omges av andra hårdbevakade spelare. För motståndaren är det förstås en hel del att hålla koll på. Det ska dubblas på både den ena och den andre och ofta är det inte just Galante som har bollinnehavet – tills det äntligen är dags för avslut.

Likt de flesta målskyttar har han förmågan att dyka upp för direktskotten – man vet inte riktigt hur han tog sig dit, men han har talang för att befinna på exakt rätt ställe. Samtidigt är han dessutom skicklig på att ta sig fram på egen hand, och till skillnad från många andra skjutglada typer gör han alltid rätt för sig. Om det kan anses vara en konstform att lyckas skjuta runt en täckande back, så har Galante bemästrat denna talang till sin fulländning.

Med tanke på det rykte han har och den bevakning som han utsätts för, får man ibland för sig att det inte borde vara så svårt att stoppa honom. Som en av SSLs främsta målskyttar, om inte den främste, borde väl motståndet vid det här laget ha listat ut hur han ska hanteras? Så verkar dock inte vara fallet, och kanske är det i detta som hans storhet ligger.

Att se honom spela är som en bergochdalbana av känslor – man kastas mellan att beundra hans målfarlighet, och att bli besviken på motståndarna, som gång på gång misslyckas med att neutralisera honom. För den som fått som uppgift att plocka fram ett all-star-team, kan man alltid göra det lätt för sig – Alexander Galante Carlström är mer ofta än sällan ett säkert kort att spela.

 

 

Jag som skriver heter Kajsa Larnhed och jag kommer att sköta Plastbollen åt Norrortsposten en tid framöver. Intentionen är att här diskutera innebandy och allt vad detta innebär. Med mig i bagaget har jag två säsonger i SSL samt två säsonger i gamla division 1 (då motsv. allsvenskan) för Täby FC.

 

Kajsa Larnhed
kajsa@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera