Derbyt med stort D – då vill Täby FC visa sin bästa innebandy

Derbyt med stort D – då vill Täby FC visa sin bästa innebandy

INNEBANDY Matchen med stort M väntar runt hörnet – Täby FC mot Djurgården. Ett derby där det finns mycket rivalitet och historia.
– Djurgården är favoriter och de har de varit de senaste matcherna, då har vi vunnit, säger Täbytränaren Josef Rosengren.

Att säsong 2017/18 varit mer eller mindre bedrövlig för Täby FC, då laget ligger sist i tabellen med 15 poäng, är det många som kan hålla med om. Laget har dock dragits med långtidsskador, sjukdomar på viktiga spelare. Nu är det sex omgångar kvar och alla matcher är så kallade ”sexpoängsmatcher”.
– Det har varit stor omsättning av spelare och många som inte kunnat spela på grund av flera orsaker. Sedan är det många matcher där det inte studsat vår väg. I specialteamsstatistiken är vi i toppen medan i spelet fem mot fem är vi i botten. Sedan ska ett bra lag ha lite tur också, säger Josef Rosengren och tror laget kommer klara ett allsvenskt kontrakt till nästa säsong, då det bara är tre poäng upp till en åttonde plats.
– Ja det gör vi.

Mycket känslor

På söndag väntar det heta stockholmsderby, då tabellfemman Djurgården kommer på besök. En match med mycket känslor, rivalitet och historia bakom sig. Senast dessa lagen mötes var i höstas, då vann Täby med 8-5.

–Djurgården går in som favoriter, vilket de gjort de senaste gångerna vi mötts. Och då har vi gått segrar ur den, säger Rosengren.

Djurgården har blandat och gett denna säsongen. Vad säger du om årets Djurgården?

–De har haft i stort sett samma problem som oss. Stora rotationer i laget och flera spelare som inte leverera. Sedan har de fått in Jonas Gafvelin (ny tränare sedan november efter Mikael Öhman /red.anm) som gjort det bra.

Vad ska ni göra för att bärga tre poäng?

–Vi ska njuta mod och energi i spelarna. Sedan gäller det att vara effektiva i 60 minuter och ta vara på chanserna vi får.

Hur ser truppen ut?

–Vi har lite frågetecken på några spelare. Kandell och sedan hoppas vi att Burman är tillbaka. Annars är de spelare som varit borta tidigare fortfarande borta.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Keith Rönnberg/ImageBlue AB

Se matchen live:

Kommentarer

Kommentera