Stocksund favoriter – lagbygget har formats i det dolda

Stocksund favoriter – lagbygget har formats i det dolda

FOTBOLL Timmar kvar till avspark för IFK Stocksund. Laget känns redo och lagbygget har gått enligt planerna för klubben.
– Vi har sagt att vi vill ha två spelare per position, säger Onur Ekici, huvudtränare i IFK Stocksund.

Seriepremiär är runt hörnet för nykomlingarna IFK Stocksund. På lördag (läs i morgon) är det avspark, på bortaplan mot Sundbybergs IK. Favoritskapet för att vinna division 2 norra Svealand vet ledare och spelare om att den finns, med tanke på hur bra det gick för laget under sin första säsong i division 3 och seriepremiärkänslan finns där.

–Det känns bra tycker jag. Vi möter Sundbyberg och det kommer inte bli en enkel match. Men det ska bli riktigt kul att komma i gång med serien.
–Vi har en trupp som är som alla, där vi haft vissa sjuka och lite små skador, men så är det för alla vid denna tiden. Hade ett bra genrep mot IFK Aspudden som är ett bra fotbollslag. Vi vann med 1-0 och var starka offensivt men hade också ett bra försvarsspel, säger Onur Ekici, som både är huvudtränare och sportchef för herrlaget.

Vilka pusselbitar, sedan förra säsongen, har fått läggas till?

–Vi gjorde en utvärderingen efter förra året. Det vi gjorde bra tar vi med oss. Vi gjorde många mål framåt vilket bevisar att vi gjorde mycket rätt. Det vi gjorde var att vi filmade alla matcher och har djupanalyserat flera saker. Men vi har varit lite försiktiga med att visa allt på träningsmatcherna, det blir ju så att vi scoutar varann i denna serien och då vill man hålla lite på vissa saker. Men vi känner att även i år kommer vi spela vacker – offensiv fotboll. Det har vi redan bevisat för oss själva men ska vidareutveckla detta ytterligare.

Hur ser truppen ut? Nyförvärv och förluster.

– Nästa alla spelare är kvar. Vi har inga förluster på det sättet. De spelare som inte fick så mycket spel tid i trean skulle ju inte få så mycket speltid i tvåan heller, så dessa har gått vidare i sina fotbollskarriärer, säger Onur Ekici och vidareutvecklare rekryteringsjobbet:

–De spelarna vi rekrytera ska vara från närområdet, helst från Danderyd. Annars är det från grannkommunerna som vi plockar spelare. Vi har sagt att vi vill ha ungefär två spelare per position. I dag är vi 21-22 man, det kan komma in ytterligare en men det är inte helt säkert ännu.

Ingen sanning

Klubben gjorde till en början en del uppdateringar på sin hemsida när det gällde herrlagets uppbyggnad och rekrytering till denna säsongen. Men den upphörde då det blev för stort fokus på klubben och de pengar som inte finns.
–Det som hände då var, nu pratar jag inte om våra fans, att tränare, sportchefer och andra i vår serie kommenterade och skrev om de ena och andra om vårt lag som det inte fanns någon sanning i. Så fort vi gör ett nyförvärv skrivs det om pengarna i klubben, vilket är totalt fel. Det blir en dålig nivå på detta när det blir osanning i det. Vi ville inte att det skulle ta för mycket energi på oss, säger Onur Ekici.

LÄS MER: IFK Stocksund lågoddsare för seriesegern

IFK Stocksund fick en riktig behaglig resa under förra året. Man tog hem seriesegern i division 3 Södra Svealand överlägset. Nu när laget tagit klivet upp finns där ingen anledning att inte köra på i samma spår som trean.
– Vi vill vinna serie. Det vill väl alla, men många tränare vill inte säga det utåt sett, säger Ekici.

Hur ser topplaceringarna ut när serien summeras, de fyra första, tror du?

– Vi kommer etta. Sedan kommer Vasalund tvåa… med det argument att de har bra fotbollsspelare och en fantastiskt ledarstab. Trea blir…Karlberg för att de har haft bra förutsättningar under sin försäsong. Sedan har de värvat bra. Fyra blir… Täby FK, de är underdog. En väldigt ung trupp men de har spelare som har vunnit serien där man spelat. Men jag vill också säga att jag har väldigt dålig koll på lag utanför Stockholmsregionen, så därför vet jag inte riktigt hur de spelar.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Hugo Norberg/IFK Stocksunds instagram

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera