Stor dominans av Stocksund – vidare i cupen

Stor dominans av Stocksund – vidare i cupen

FOTBOLL Stockholm Cup och kvartsfinal – Vallentuna BK mot IFK Stocksund. Dominansen var tydlig för Danderydsgänget, som vann. Men ”bara” med 1-0.

Det var lite David mot Goliat. I alla fall om man ska se till bollinnehavet. Vilket gästerna IFK Stocksund var medvetna om.
– Det är klart vi får det tufft om de backar hem och endast försvarar sig, sade IFK Stocksundstränaren Onur Ekici innan matchen hade börjat.

Matchen inleddes med en bonusstraff till Vallentuna, då de spelare i en lägre division. Saman Haidari, lagkaptenen, klev fram och lade bollen tillrätt på straffpunkten. Sköt och Stocksundsmålvakten, Benjamin Nestorovic, gick åt rätt håll och tog den.

Detta skulle visa sig i efterhand kunnat blivit Vallentunas chans att ta sig vidare i cupen. Hemmalaget hade under första halvleken stora svårigheter att ta sig över på offensiv planhalva. Stocksund radade upp chans efter chans. Men ineffektiviten samt att ribban och stolpen var i vägen på avsluta, gjorde att Vallentuna hade 0-0 efter 45 minuters spel.

Individuella skillnader

Andra halvlek blev lite som att titta sig i spegeln. Stocksund hade mest bollinnehav och ledningen, 1-0, kom när man precis startat halvleken. Men med dryga kvarten kvar hade Vallentuna börjat komma över sin egna planhalva och man skapat flertalet bra chanser. Men målet uteblev för Vallentuna och IFK Stocksund tog sig vidare med en 1-0 seger.
– Det är alltid skönt med 1-0 vinster, sade målskytten Fabian Boström som tycker ändå att det var jämna match.
– Det var stora individuella skillnader där vi var klart bättre. Vilket vi visar när vi vinner matchen.

Nu väntar Ängsby IF i en semifinal, som spelas den 13 maj, och det råder inga tveksamheter vilka som vinner.
– Det blir säkert vinst, inga problem, säger Fabian Boström.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Kenneth Andersson

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera