Succén fortsätter för Täby HBK – klara för kvalet

Succén fortsätter för Täby HBK – klara för kvalet

HANDBOLL Det fortsätter vara stolpe in för Täby HBK. I går tog man, med minsta marginal 27-26, sin 15:e seger när HK Tyrold kom på besök till Täby. Nu är man klara för kvalet till handbollsallsvenskan.

Täby HBK, nykomlingarna i handbollens division 1 norra, har gått från klarhet till klarhet. Under säsongen har det endast blivit 5 förluster. I går, när HK Tyrold, kom besök skulle laget bli klara för ett kval till handbollens ena finrum, allsvenskan.

Men segern satt långt inne. Täby gjorde ett ryck till 10-6 efter nästa 17 minuters spel. En ledning som dock krympte till 15-13, när matchen gick till pausvila.

I andra blev det jämt och tufft. Gästerna lyckades komma tillbaka och kvitterade till 21-21 när det återstod elva minuter av matchen.

Mellan 52:31 och 53:39 lyckades Täby göra två mål i rad, 25-23. Det skulle bli Täbys segerryck trots att Tyrold försökte komma i fatt igen, genom att ta en timeout.

Klara för kval

När slutsignalen gick Tibblehallen stod det 27-26 och resultatet innebar att Täby nu är klarar för ett kval till handbollsallsvenskan. Man har chansen att bli seriesegrare. Men då gäller följande:

–VästeråsIrsta förlorar mot Tumba (på söndag 15/3)
Täby vinner borta mot just VästeråsIrsta i sista omgången (torsdag den 22/3)

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera