Halvtidssummering av division 4 fotbollen

Halvtidssummering av division 4 fotbollen

FOTBOLL Semester stundar för herrfotbollens division 4 lag. Halva serien har spelats och norrortslagen finns med i allt från toppenstriden till nedflyttningsplats. Norrortssporten summerar Stockholm- och Upplands div 4-serie.

Vårsäsongen är över. Sommar, sol och semester stundar för norrorts fotbollsklubbar i division 4 serierna. Här summerar vi hur det ser ut just nu och försöker sia lite hur det kan gå under höstsäsongen.

 

DIVISION 4 NORRA, Stockholm:

IFK Österåker – Här finns inte så mycket att orda om. Laget är fortfarande obesegrade i serien. Man har i stort sett malt ner sitt motstånd och efter 12 matcher har laget spelat in 32 av 36 möjliga poäng. Det ser ut som att Österåkerkamraterna går mot en förkrossande serieseger, bara skador på viktiga spelare kan stoppa laget. Det lag som eventuellt kan utmana är Kista SC, som är 5 poäng bakom.

Sollentuna FK – Deras andra herrlag på seniornivå. De två första omgångarna var minst sagt katastof. Först en 3-0 förlust mot Barkarbygänget. Den följdes upp med ytterligare en förlust – en storförlust – 5-0 mot Österåker. Den matchen blev en väckarklocka för Sollentunagänget, som därefter plockade poäng i de sex kommande omgångarna, varav fyra stod man som segrare. När vårsäsongen nu är över så återfinns laget på en sjätte plats. Om laget spelar som man gjorde från omgång 3 och framåt, så kommer man vara ett topp 6 lag när serien summerar i höst.

Viggbyholms IK FF – Viggbyholmarna inledde serien helt okej – 8 poäng på de fem första omgångarna och var med i toppen av tabellen. Därefter har visa spår av ”grus i maskineriet” funnits med i bilden. Laget har sakta halkat nedåt och när man summerar vårens matcher finns Viggbyholm på en sjunde plats. Det lutar åt att laget kommer hamna någonstans mellan 6:e och 9:e plats.

Enebybergs IF – Ett ord finns att säga om ”Bergets” inledning – USEL. Laget plockade endast en poäng när fem matcher hade spelats. När man i omgång 6 skulle möta Husby FF meddelade klubben att man gjort klart med två spelare. Lukas Sunesson, som spelat i IK Frej och Daniel Lundqvist, med superettanmeriter. Då vände motvinden till medvind. För laget plockade 12 poäng på sju matcher. Detta gör att man tog ett rejält kliv från nästjumbo till en åttonde plats när man gör uppehåll. Men frågan är om det räcker för laget, som degraderades från division tre till fyra till denna säsongen. Det blir nog att kämpa för ett kontrakt i fyrans serie.

IFK Vaxholm – Om Enebybergs säsongsinledning var usel så sammanfattar vi Vaxholmskamraternas med att lägga till ett ord till usel – ”UR”. Laget första poäng, seger med 1-0, kom i omgång fem, just i norrortsderbyt mot Enebyberg. Det har blivit ytterligare två segrar, där en kom efter WO mot FC Djursholm. Vaxholmskamraterna har trots allt bara tre poäng upp för att säkra ett kontrkt i division 4. Det kan vara moroten för detta gäng ska kriga på.

FC Djursholm – Djursholmarna är som en slagpåse för de övriga lagen. Inte en enda poäng på 11 matcher. Dessutom har man släppt in 53 mål – vilket blir snudd på 5 mål per match. Laget får nu chansen att analysera på djupet och se om det finns något positivt att ta fram till höstens omgångar. Men det ska till mycket för att FC Djursholm inte spelar i division 5 nästa säsong.

 

DIVISION 4, Uppland:

GoIF KÅRE – Vallentunalaget spelar sitt andra år i division 4. Förra året, som nykomling, blev det succé och man snubblade på målsnöret för att klättra i seriesystemet. I år har det varit lite nedåt för detta lag. Inledningen var bra, man låg i toppen av tabellen. Men sedan har man halkat allt längre ner i tabellen. De fem sista omgångarna på vårsäsongen har GoIF Kåre bara skrapa ihop fyra poäng. Just nu ligger laget på en sjätte plats, 10 poäng efter serieledande IFK Uppsala.

Kan laget lyckas ta sig i kragen och göra en lika bra höst som man gjorde i början av säsongen, då kan man avancera – annars får man nog rikta in sig på en plats 4:e till en 6:e plats denna säsongen.

Brottby SK – Om Kåre var succélaget förra året, då är nykomlingarna Brottby SK detta i år. Brottbygänget hade sju segrar på de åtta första omgångar. Lägg där till en Svenska Cupen seger, 4-2, mot division 2-laget IFK Haninge. I och med den ”succé” start återfinns laget i toppen. Då man endast plockat sex poäng på de fem sista har laget tappat serieledningen till IFK Uppsala. Men det är endast en poäng som skiljer lagen åt. Och det kommer bli en spännande höstsäsong och frågan man ställer sig – Orkar Brottby hela vägen?

 

 

 

 

LYSSNA GÄRNA PÅ NORRORTSSPORTSPODDEN

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera