Sunesson om debuten: “Nöjd med min insats”

Sunesson om debuten: “Nöjd med min insats”

VIKINGAVALLEN. I säsongens viktigaste match. Då fick 17-årige Lukas Sunesson debutera i Superettan – från start. Och ynglingen visade inga nerver.
– Jag är nöjd med min insats, säger Lukas Sunesson till Norrortssporten.

Han debuterade i A-laget mot IK Brage i svenska cupen i somras. När IK Frej Täby gick för att säkra kvalplatsen i den sista omgången mot IFK Värnamo på söndagen fick Lukas Sunesson göra Superettan-debut i från start.

När Norrortssporten talade med ynglingen en stund efter segermatchen berättade 17-åringen att han inte var speciellt nervös innan.

– Snarare pirrig. Nervös låter som något negativt, tycker jag, men pirrig, säger Sunesson.

Sunesson, som har suttit på bänken i två Superettan-matcher, fick spela nästan hela matchen. Och han gjorde det bra. Bland annat tog han för sig i en duell med Värnamos högerback där han vann bollen på mittplan och kunde frispela Joakim Runnemo. Dessutom hade 17-åringen ett par avslut som kunde ha resulterat.

– Jag är nöjd med min insats. Jag fick ut det jag ville få ut av min debut, säger han.

På torsdag inleds Superettan-kvalet mot division ett-laget Akropolis på bortaplan. Lukas Sunesson sticker inte under stol med att han vill spela, men det är tränarna som bestämmer.

– Jag litar på att tränarna har koll på vilka som passar bäst mot Akropolis, säger debutanten.

På presskonferensen efter matchen fick Lukas Sunesson beröm av tränare Bartosz Grzelak:

– Jag visste inte hur han skulle hantera det med nerverna, men jag tycker han gör det fantastiskt bra, och ger också en dimension till i anfallsspelet.

Även Johannes Gustafsson är nöjd med debutanten:

– Jättekul. Han har varit het under hela veckan, och jättekul för honom att komma in och köra. Det kan bli hur bra som helst, säger han.

Mikael Einarsson
mikael@nyhetstajm.se

Kommentarer

Kommentera