Svante Störlinge kliver in i tekningscirkeln

Svante Störlinge kliver in i tekningscirkeln

Hockeybloggen byter alltså skribent. Från Bosse Andersson till mig Svante Störlinge. Jag tänkte ta tillfället i akt att tacka Bosse och presentera mig!

Så sent som i tisdags publicerade Bosse Andersson sitt sista blogginlägg för den här gången. Sedan har det skrivits på sina ställen på sociala medier att det blir jag, Svante Störlinge, som tar över. Jag tänkte ta tillfället i akt och presentera mig.

Jag är 18 år gammal, eller ung om ni så vill, studerar på samhällsprogrammet med inriktning media på Danderyds Gymnasium och jag siktar på att kunna bli journalist på heltid i framtiden. Om ni mot förmodan ställer er frågan vad jag har för erfarenheter av hockey så är det en del får jag väl ändå påstå. Jag började åka skridskor som treåring  nere vid Ritorp i Solna i AIK:s hockeyskola. Jag gick vägen från hockeyskolan, där jag började –02, upp till U14-laget innan jag bytte klubb till västerortsklubben Spånga 2013 där jag spelade fram till december 2016. Tre och ett halvt år från U15 till mitten på andra J18-säsongen. Sedan dess håller jag till i Viggbyholms IK i Norrort och det blev spel i både J18 och J20 den senaste säsongen.

Inte bara det!

Jag har haft klart för mig i några år nu att det är journalist jag vill bli. Skrivandet uppenbarade sig på allvar hos mig i mellanstadiet sedan har utvecklingen bara gått framåt för min del. Det gick från rewrites, en genomgång av AIK:s resa tillbaka till det som var Elitserien, till krönikor, debattartiklar och en intervju med AIK Fotboll’s Noah Sonko Sundberg i årskurs nio till att välja media på gymnasiet.

Jag kom i kontakt med Norrortssporten i början av sommaren förra året och jag fick träffa Kenneth Andersson som verkade positiv till att ha med mig på tåget. Något som jag verkligen är tacksam för. Under sommaren bevakade jag lite fotboll med Täby FK, Enebybergs IF och Sollentuna FK samtidigt som jag var med på ett annat journalistiskt projekt med fullt fokus på hockey under tiden. Ett projekt som jag fortfarande är en del av och som växt ut till hemsidan Hockeybladet.nu och där bevakas SHL och HockeyAllsvenskan främst (ni hittar mina texter därifrån HÄR). Efter sommaren har det blivit att försöka hänga med på Sollentunas resa i Division ett-fotbollen, SDE:s kamp i SDHL och Väsbys framgångar i HockeyEttan.

Jag har varit inne på det tidigare…

… HockeyEttan är något speciellt, precis som jag skrev i krönikan ni kan hitta HÄR, och jag ser verkligen fram emot att ta vid där Bosse slutade. Vårat “Vilda Väsby” är mitt uppe i play-off 2 och SDE kvalar sig kvar i SDHL. Det är där mitt främsta fokus för Norrortssporten ligger just nu. Samtidigt får vi inte glömma Vallentuna, Sollentuna, Wings, Österåker, J20 och J18 Elit-lagen som går under radarn.

Det ni kommer att få ta del av här är mina tankar och erfarenheter, en del silly season-snack, lite tugg från insidan på J20-nivå och en massa annat från hallarna och lagen i Norrort. Jag hoppas att jag kan knyta lika starka band till er läsare som Bosse och jag ser verkligen fram emot att få höra mer från er och att få leverera det ni är ute efter och dela med mig av min kunskap och mina tankar!

Tveka inte att höra av er!
Tack!

Svante Störlinge
Svante@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera