Ta det som en varning, snart överlever ingen

Ta det som en varning, snart överlever ingen

Elitlicensens offer nummer ett. Första klubben som drabbas av de sjuka kraven. Snart står vi där allihopa och idrotten är inte längre vad den var.

De senaste veckorna har klubbarna redovisat sina ekonomiska resultat från den senaste säsongen. Det har varit rubrik efter rubrik med negativitet. Det har ropats om kris, konkurshot, enorma minusresultat och till sist en tvångsdegradering.

Snart är det kanske Väsby, Sollentuna eller någon annan

Ja, så enkelt är det. Pantern fick idag ta klivet ner i seriesystemet efter att ha fått nya chanser till att redovisa förbättrad ekonomi för att klara elitlicensen för spel i HockeyAllsvenskan. Detta är landets näst högsta serie. Detta i serien över HockeyEttan. Alltså HockeyAllsvenskan över HockeyEttan med Sollentuna och Väsby. Tänk er att de ska klara kraven. Får ni ihop det? Det krävs alltså uppvisade siffror upp över miljonen för ett, två, år ungefär. Vänta bara tills kraven höjs, tar med sig sina offer i lägre divisioner och så knuffas lag ur HockeyEttan också. Förbundet tar död på sin egen verksamhet.

Det är dags att vakna, svenska ishockeyförbundet

Kraven är alldeles för hårda. Enkelt. Visst det kostar att ligga på topp men det ska väl avgöras på isen, eller? I grunden ska klubbarna kunna erbjuda och betala ut löner som är marknadsmässiga. Sätt det först. Sätt det före förbundet. Varför vill förbundet ta kål på sig själva och skapa farmarlagsmenatlitet. Varför vill man öka sprickorna. Tveksamt att Kristianstad, Huddinge eller tidigare skuldtyngda och nedflyttade Västerås kan eller vill ta Panterns plats.

En varning för samtliga

Som sagt, ta det som en varning. Det bör vi alla göra. För att se hur klubbar sköts, hur pengar ibland kan kastas till höger och vänster. För att se hur förbundet agerar och ställer krav, där deras regler maximeras hur som helst utan en tanke på klubbarnas överlevnad. Det sista jag vill höra är att förbundet inte ser problemen utan ser fortsatt produktion till NHL och landslagsframgångar. Jag har sagt det förut. Länge leve bredden i svensk idrott, låt f*n inte förbunden ta död på den.

Läs mer om domen och Panterns tvångsdegradering HÄR

Svante Störlinge
svante@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera