Täby FC avgjorde med åtta sekunder kvar

Täby FC avgjorde med åtta sekunder kvar


TIBBLEHALLEN En viktig match väntade för Täby FC:s herrar under söndagen. Tidigare SSL-laget Granlo BK var på besök. Det blev dramatik in till sista sekunden – där drog Täby vinstlotten.
– Det var en förbannat skön seger, säger Josef Rosengren till Norrortssporten.

Tabelltrean Granlo BK gästade Tibblehallen under söndagen. Det skulle visa sig bli dramatik till slutsignalen gick.

Period 1 gick inte helt orättvist till Täby FC, som då hade en 2-0 ledning.
– Tycker vi skulle haft fler mål efter första perioden, då Fredrik Nyholm gjorde fantastiska passningar men vi inte kunde få till avsluten, säger Täby FC:s tränare Josef Rosengren.

Mittperioden blev en målsnål tillställning. En storspelande Rasmus Hjelm i Täbymålet lyckades mota nio av tio skott. Ställningen var 2-1 efter 40 spelade minuter.

I tredje blev det ett böljande spel. En tveksam straff tilldelades Granlo efter bara 31 sekunder. Linard Parli satte iskallt straffen efter att ha lurat ner Hjelm.

Men minuter efter satte Jesper Nyholm återigen Täby i förarsätet efter fint förarbete av Oskar Kandell. Granlo ville annat och ändrade matchbilden genom att göra 3-3 och 4-3 på bara 40 sekunder.

Täby lyckades repade mod och tog tillbaka kommandot, då kom också kvitteringen, av Jesper Nyholm.

Slutminuten blev helt avgörande.

Med 13 sekunder kvar tog Granlo timeout för att få lite andrum då Täby pressat. Fem sekunder senare slog Fredrik Nyholm in bollen på mål som träffade en Granlospelare och hamnade i målet.
– Man får ge Granlo andra perioden men vi var det bättre laget, säger Josef Rosengren som fått tillbaka Fredrik Nyholm i laget efter att ha testa på SSL.
– Han är ett jättetillskott och nu kan vi ha flera producerande formationer. Vi lider fortfarande av att en del spelare inte kan vara med. När vi får tillbaka alla så kommer det blir riktigt hård konkurrens i truppen.

Hur högt rankar (skala 1-10) du denna seger?
–Det är en 11:a. Har man förlorat två matcher i sudden som vi haft ledningen under stora delar och sedan blivit snuvade på extra poängen är detta oerhört skönt.

Även forwarden Richard Stienspetz-Carlsson kunde inte riktigt fatta direkt efter slutsignalen.
– Jag har inte riktigt smält in detta. Det var så mycket fram och tillbaka i slutet, säger Stiernspetz och tillägger:
– När man ligger under med 4-3 och dem har den keepern dem har. Dessutom när jag lyckades bränna öppet mål så är det klart man kände lite att det var kört. Men vi lyckades vända och det bara hjärta allt ihop och alla tar i från tårna, sade Stiernspetz-Carlsson efter 5-4 seger.

Att Fredrik Nyholm är tillbaka säger forwarden såhär:
– Det är skönt att han är tillbaka och det blir en helt ny nivå, där vi får två riktigt bra kedjor.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera