Täby FC breddar truppen – och målsnipern Varli tillbaka

Täby FC breddar truppen – och målsnipern Varli tillbaka

INNEBANDY Det har pågått ett jobb i det tysta för Täby FC. Nu ska truppen vara så gott som klar. Åtta nya spelare och målsnipern Ranja Varli som tränar för fullt gör att konkurrensen är stenhård.
– Nu har vi en komplett trupp på alla positioner och sjuk hård konkurrens, säger tränaren Lars Jedheim till norrortssporten.

Tidgare har det rapporterats om att Täby FC inte valt att förlänga med målvakten Emelie Frisk utan satsar i stället på Alexandra Durling.
– Vi valde att satsa på Durling, sade tränare Lars Jedheim till norrortssporten när media rapporterade om det.

Men Täby FC satsar vidare och har gjort klar med åtta spelare varav en från egna ledet.

Fyra stycken kommer från Tyresö – Julia Croneld, Lisa Carlsson, Linnea Wiregård och Michell Rydin. Sedan värvar man Sani Klinga från serie och kvartsfinalkonkurrenten Endre IF.

Dessutom plockar man in finska spelaren Laura Mertsalmi, som spelat för det schweiziska laget UHC Dietlikon förra säsongen.

Norrortssporten tidigare rapporterat att Linköpings målvakt Matilda Östlund Visén kommer ta upp kampen med Durling.

Från sitt egna led flyttas Sanna Ulvhag upp. Sedan tränar stjärnforwarden Ranja Varli, som var borta hela förra säsongen, för fullt. Däremot blir forwarden Matilda Sjödin bort hela hösten och räknas var i spel efter nyår.

– Vi har i år valt att öka truppens storlek markant då vi blev hårt drabbade förra säsongen av en tunn trupp. Så nu har vi en komplett trupp på alla positioner och sjuk hård konkurrens om platserna, vilket gynnar prestationerna. Samt att vi inte står och faller om någon blir sjuk eller skadad, säger Lars Jedheim.

Förutom Emelie Frisk lämnar även Malin Eriksson och Erika Palmerby laget till kommande säsong.

Kenneth Andersson

kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera