Täby FC – Formsvagast just nu i Superligan

Täby FC – Formsvagast just nu i Superligan

INNEBANDY/SSL Täby FC var länge och väl med i toppen. Men efter de tre senaste matcherna har man halkat ner till en femte plats och är just nu seriens formsvagaste lag.

Ser man till de tre senaste är vi det, säger Lars Jedheim.

Säsong 2017/18 har varit en milstolpe för Täby FC:s damer. Det är då man haft som mål att vara ett av lagen som spelar finalen i Globen. Det har länge och väl sett bra ut. Men ser man till de tre senaste, där laget mött samtliga lag som konkurrerar om dessa två finalplatser, har det inte gått Täby FC:s väg.
– Vi är seriens formsvagaste lag, sett på de tre senaste matcherna, säger Lars Jedheim och tillägger:
– Alla tre lagen, IKSU, Mora och Pixbo var snäppet bättre än oss i dessa matcher. Vi har sett förlusterna konstruktivt och har lagt om våra träningar samt träningsschema för att utnyttja de veckor som är kvar på maximalt sätt, så vi kan vara bättre än dessa lag när det nalkas slutspel.

Åka räkmacka

Skador- och sjukdomar på viktiga spelare har varit en av orsakerna till placeringsförändringen. När en topp 2-placering i praktiken är körd, när man återfinns på en femteplats med sex matcher kvar av grundserien, har man tänkt om.

–Ja nu jagar vi 4:e platsen och håller på att förbereda oss för många tuffa slutspelasmatcher. Då chansen att ”åka räkmacka” till finalen utblev då vi inte når topp 2 i tabellen, säger Jedheim.

Det var ett tag sedan ni spelade match. Hur har träningen varit?
– Träningarna har varit bra. Vi har lagt träningarna mer anpassade för slutspel i både mängd och kvalité.

Telge, som ni utklassade på deras hemmaplan (13-4), står för motståndet imorgon. Kommer det bli samma typ av match nu som då?
– Telge är seriens näst formstarkast lag efter IKSU. Så det blir säkert jämnare nu.

Hur ser det ut med skador och frånvaror?
– Louise (Wickström) och Sjödin är skadade, övriga är med.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Kenneth Andersson

Matchen mot Telge sänds på sslplay.se.

 

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera