TFC knäckte aldrig Moramuren – femte match avgör

TFC knäckte aldrig Moramuren – femte match avgör

SSL/SLUTSPEL Semifinalserien är en vidöppen fight mellan Täby FC och KAIS Mora. Detta efter att gästerna tog en komfortabel seger, 2-8.

Hemmastödet var enormt. Drygt 1000 personer hade tagit sig till Tibblehallen för att få njuta en sista gång av Täby FC:s damer på hemmaplan.
Inledningen av matchen startade i högt tempo, så högt att KAIS Moras forward Malin Andréasson blev utvisad för liggande spel. Då hade det inte gått en minut av matchen. Ett bra försvarsspel från gästerna gjorde att hemmalaget inte kom till något bra avslut i powerplay.

Därefter var det nervöst, och spänt på planen. Ingen som ville göra något misstag. När det återsod 19 sekunder av period 1, klippte hon till, Ranja Varli, och målnollan var spräckt för Täby.

Period två hann bara bli dryga minuten gammal, då målsignaturen ljöd igen – 2-0, genom Louise Wickström. Efter lite slarvigt försvarsspel av hemmalaget kunde Mora etablera lite tryck och fick också in reduceringen, 2-1 genom Malin Lundqvist. Mora tog tag i taktpinne efter sitt mål och kvitteringen var ett faktum efter nio minuters spel.
Den hårda markeringen av morastjärna Anna Wijk, gav en utvisning på Michelle Rydin. Detta utnyttjade KAIS Mora och satte sig i förarsätet, då man gjorde 2-3. Resultatet stod sig perioden ut.

Ombytta roller

I tredje var det ombytta roller. KAIS Mora satte högsta fart och Anna Wijk gjorde uppförsbacken brantare för Täby FC, 2-4.

Den backen skulle bli än brantare. Efter ett slarvigt uppspel av Täby, kom Moras Jessica Eriksson fri med Alexandra Durling och satte 2-5. Försvarsspelet av gästerna var denna kväll den tuffaste, åtminstone andra halvan av matchen, uppgiften att knäcka för Täby. Man lyckades inte knäcka denna och fick kliva av på hemmaplan med en 2-8-förlust, där två mål kom i tom kasse.

Semifinalserien är nu en vidöppen fight, där femte och direkt avgörande spelas i Mora under söndagen.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Arkiv

Kommentarer

Kommentera