Täby FC vill revanschera sig

Täby FC vill revanschera sig

INNEBANDY Täby FC:S herrar finns med i toppen av tabellen. Mycket tack vare en bättre inledning än förra säsongen. Fyra vinster varav tre på hemmaplan.

Tittar man i backspegeln var Täby FC:s herrlag ett lag i spillror förra säsongen. I år har man satt många pusselbitar på rätt ställe – vilket syns i tabellen – fyra efter sex omgångar.

FOTO: skärmdump tabyfc.se
FOTO: skärmdump tabyfc.se

Framåt sett har man gjort flest mål av alla lag, 57 stycken, på sex omgångar. Det är ett snitt på nio mål per match.

Men man släpper för mycket bakåt, hela 47 insläppt.
Senaste matchen, borta mot Rotebro IS IBK, föll man på en sämre andra period, där man släppte in sex mål.
– Tyvärr är vi inte i närheten av den kapacitet vi kan ha i den andra och tredje perioden, spelet i 5mot5 är stundtals okej men vi har alldeles för stora dippar i spelet utan boll, kommenterade tränaren Josef Rosengren till klubbens hemsida efteråt.

Egna prestationen
I matchen mot Tyresö Trollbäcken har man andra tankar och vill gå för fjärde raka hemmasegern.
– Förlusten har vi lagt bakom oss men är medvetna om att vi int lyckades hålla fokus när det gick emot oss. Vi har jobbat med fokusen och framförallt insikten att en match kan ha flera ansikten. Vi ska försöka fokusera på våran prestation under 60 minuter och inte så mycket på resultatet, skriver Josef Rosengren i ett sms till Norrortssporten.

Täby FC har en del frånvaro till dagens match.
– Vi saknar tyvärr Richard Karlsson Stiernspetz, Martin Ervasti och Hampus Hjelm Eckerwall i dagens match. Men glädjande är att Andreas Westerlund är tillbaka, skriver Rosengren.

Matchen webbsänds, klick HÄR

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera