Täby FC:s första femma levererade – IGEN

Täby FC:s första femma levererade – IGEN

INNEBANDY Täbys stjärnfemma har gjort det igen. Man levererar på nytt. I segermatchen, 4-8, mot nykomlingarna Kalmarsund stod formationen för 11 poäng vara av 6 mål.

Det hann inte gå många minuter innan Täbys första femma skrev in sig i målprotokollet. Denna gången var det Louise Wickström.

Knappt tre minuter senare, i powerplay, satte poängledare Matilda Sjödin sitt elfte mål som betydde 0-2. Spelövertaget blev mer och mer för Täby FC. Hemmalaget fick knappt röra bollen men lyckades att hålla 0-2-underläget till pausvilan.

Uppmärksammat var att Täby satt in andre målvakten, Alexandra Durling, som vid de få tillfällen FBC Kalmarsund kom i kontring under inledningen av matchen stod upp bra.

Om spelövertaget var stort i första blev det ännu mer i andra. Men hemmalaget chockade och i en kontring reducerade man till 1-2. Jennifer Stålhult ville annat, och replikerade med att sätta bollen i krysset bakom Emelie Cohen i Kalmarsundsmålet. Därefter trillade målen in för båda lagen och när mittperioden var klar stod det 3-4.

Superfemman styrde
Kvitteringen för hemmalaget kom i inledningen av tredje. Detta efter slarvigt försvarspel från Täby.

Den ihopkomponerade ”superkedjan” i Täby fick ta för sig hela tiden och tog tillbaka ledningen, då Sjödin gjorde sitt andra som betydde 5-4. Då gick luften ur hemmalaget och både Sara Attermo och Jennifer Stålhult kunde utöka Täbys ledning.

Det blev tillslut 8-4, där första femman levererade – IGEN – sex av de åtta mål som gjordes.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera