Täby FK fokuserar på sitt – även nästa säsong

Täby FK fokuserar på sitt – även nästa säsong

FOTBOLL Rookiesäsongen i division 2 för Täby FK är nu över. Laget kan blicka tillbaka och konstatera att det blev ”succé” och man spelar även nästa säsong i 2:an.
–Vi har förutsättningar för att göra ett riktigt bra 2019, säger tränaren Daniel Erlandsson i en längre intervju på klubbens hemsida.

Täby FK, som var nykomlingar i division 2, vet att rookiesäsongen är över och att man nu måste vara beredda på att inga lag underskattar dem. Därför har man en klar spelidé som man fokuserar och jobbar efter.
– Jag tänker just nu att jag/vi lärde oss mycket under den här säsongen som vi har med oss när vi går in i nästa. Vi jobbar hårt med vårt och fokuserar på det, säger Daniel Erlandsson till klubbens hemsida och tillägger.
– Vi hade ingen spelare som tidigare spelat i div 2 inför den här säsongen och nu har i princip alla gjort det. Det kommer vi ha fördel av när vi går in i nästa säsong.

Målet man hade innan säsong 2018 drog igång var glasklar även om det inte var en “dans på rosor” hela tiden. När man sedan konstaterade att det var säkrat gick man in i nästa fas.
– Klubbens målsättning var att vi skulle hänga kvar. I takt med att vi gjorde det så handlade det om att utveckla vårt sätt att spela under hösten.

Tittar på en del spelare

Just nu pågår förberedelserna inför fotbollssäsongen 2019. Träningsmatcherna är inbokade och man kikar på eventuella nyförvärv till laget.
– Just nu tränar vi fram till Lucia och förbereder spelarna inför nästa säsong samtidigt som vi tittar på en del spelare. Vi kommer träna som vi gjorde under den här försäsongen på Vikingavallen och vi har sju inbokade träningsmatcher plus en match i Stockholm Cup fram tills det är dags för seriestart i början av april, säger Erlandsson.

Foto: ARKIV/Timo Peter Grönlund

publicerat 2018-12-05

Kommentarer

Kommentera