Täby FK förstärker från egna leden

Täby FK förstärker från egna leden

TÄBY FK. Division tre-klubben Täby FK’s arbete fortsätter. Nu förstärker man truppen inför säsongen 2017 och man gör det med spelare som flyttas upp från de egna ungdoms- och juniorlagen.

Täby FK har tidigare kommunicerat att man har en ambition att ha producerat 75% av A-lagstruppen på egen hand och man har kommit en liten bit på vägen i alla fall. Under helgen så har man presenterat två uppflyttade juniorer på sin hemsida. Spelarna i fråga är ytterbacken Erik Baehre och den offensiva mittfältaren Hugo Näslund. Presentationerna på klubbens hemsida så kommenterar så väl Stefan Karlsson, Daniel Erlandsson och spelarna själva uppflyttningarna.

Friktionsfri omställning?

Erik Baehre ser inga problem i att ta klivet upp bland seniorerna.
“Det ligger definitivt mer tyngd bakom varje närkamp så smällarna blir tuffare. Det känns fördelaktigt att spelmässigt jobba på samma sätt i båda lagen vilket gör omställningen från u19 till A-lag så gott som friktionsfri”, säger Baehre till TFK’s hemsida.

När han beskriver sig själv som spelare förstår man att det är i backlinjen han håller hus.
“Defensivt lagd fotbollsspelare som huserar i backlinjen. Spelar normalt som ytterback, men det känns lika naturligt i innerbacksrollen. Primärt ligger mina styrkor i ett aggressivt försvarsspel och gedigen arbetsinsats. Förvänta er ett hårt jobb och ett par fina brytningar. “, säger han.

Tränaren Daniel Erlandsson säger sitt också.
“En spelare som alltid visar bra attityd i det han gör. En pigg och duktig närkampsspelare som jag också tror kommer växa ut till en riktigt bra pådrivare i träning inom kort.”

“Poängspelare”

Spelare nummer två i ordningen fick chansen att beskriva sig själv och trycker på två saker.
“Offensiv spelare som gillar att ha mycket boll”, säger han.

Huvudtränare Daniel Erlandsson svt hur han kan få nytta av Hugo och är nöjd med spelaren som flyttats upp.
“Offensiv mittfältare som har ett härligt driv med och utan boll. En väldigt smart spelare som passar bäst i en 10:a roll men kan spela på alla offensiva positioner,” säger Erlandsson.

Någon tvekan vad Hugo kommer att bjuda på 2017 är det inte.
“Underhållande fotboll.”

Svante Störlinge
Foto: Egil Gustafsson

Kommentarer

Kommentera