Täby FK går för ny trepoängare

Täby FK går för ny trepoängare

DIV3/HERR Det har visat sig varit svårt att besegra Täby FK denna säsongen. I kväll är det Västerås IK:s tur att försöka. Täbygänget kommer vara på sin vakt när man gör entre på sin hemmaplan – Tibbelvallen.
– Dom sliter hårt både offensivt och defensivt, säger Täbytränaren Daniel Erlandsson till Norrortssporten.

Endast två förluster på hemmaplan så här långt. Det är facit för Täby FK. Lägg där till att man har spelare som är i målform just nu, Daniel Sterner. Därför är man just nu serieledare av division 3 östra Svealand.

–Det är bra och kul för honom. Stor betydelse är det att vi gör mål och vi vet att om vi skapar tillräckligt med lägen så gör vi mål. Nu var det Sterner senast som gjorde fyra och totalt sätt har vi i år haft 15st olika målskyttar, säger tränaren Daniel Erlandsson till Norrortsporten.

Söndagens match mot Sala var proppen ur rent målmässigt. Hur har ni laddat om?
– Vi gick igång med träning direkt dagen efter och fokuserar på nya uppgifter att utföra under veckan och som vi sen kan ta med oss in i kvällens match.

LÄS MER: Sterners målform kan bli avgörande faktorn

Nu får man besöka av Västerås IK som självklart är ute efter revansch, när Täby vann på deras hemmaplan med 5-2.
– Västerås är bra. Dom sliter hårt både offensivt och defensivt. Dom är dessutom revanchsugna efter matchen senast mot oss vilket gör att dom kommer att sälja sig dyrt, säger Erlandsson som också vill se ett bra försvarspel från sitt lag.
– Vi kommer att behöva vara ruggigt disciplinerade i försvarsspelet och hela tiden leta efter nya chanser att göra våra uppgifter på bästa sätt.

Hur ser det ut med skador/frånvaro på spelare?
– Återigen är det bara Calle Möller som är långtidsskadad.

 

Kenneth Andersson

kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera