TÄBY FK – har hyfsad koll på sina motståndare

TÄBY FK – har hyfsad koll på sina motståndare

FOTBOLL Fotbollen är i gång för fullt – trots att vintern fortfarande är här. Täby FK:s herrlag har spelat flera träningsmatcher och fått flera pusselbitar på plats inför säsongsstarten i division 2.
– Vi har identifierat saker vi behöver jobba tydligare med, säger Daniel Erlandsson om matcherna så här långt.

Det vita täcket breder ut sig över fotbollens konst- och naturgräsplaner. Kyla skämmer i väg folket för att se försäsongsmatcherna i fotbollen. Men det spelar inte så stor roll även om publiken är viktiga för dem.

Täby FK behöver matchträning och då är dessa försäsongsmatcher oerhört viktiga. Bland annat för att få en tydligare bild på vad man ska träna på när seriespelet drar igång i början av april.
– Jag har fått ut massor hittills. Framförallt har vi identifierat saker vi behöver jobba tydligare med. Det är också solklart vilken skillnad det är på oss när vi gör rätt saker och när vi inte gör det.

En drygt månad kvar till avspark i division 2. Hur tycker du laget ser ut så här långt?
–Jag är glad över dom spelarna jag har. Vi har aldrig haft ett sånt här ambitiöst lag som vi har just nu. Potentialen är hög och om spelarna är ödmjuka och hela tiden strävar efter att vara bättre än vår senaste träning och aldrig blir nöjda så finns det hopp.

Lyckats behålla många

När det gäller truppen för Täby FK, har man lyckats behålla större delen av laget som tog klivet upp i seriesystemet.
– Ja vi har fått behålla största delen av förra årets lag och samtidigt valt att ha en större trupp i år. Vi har plockat upp åtta spelare från u19, en spelare från u17 och Jesper Hagman utifrån (Djursholms u19). Vi tänker precis som tidigare och utgår från vårt sätt att jobba med dom spelarna vi har. I år har vi haft lyckan att lyfta upp så många egna bra spelare, säger Daniel Erlandsson som inte direkt haft några förslag på nya spelare.
– Nej inte direkt. Vi har inte tittat utanför Täby och jag har inte haft några förslag heller. När sen Jespers namn dök upp var det inte mycket att fundera på. Han visste dessutom vad han gav sig in på.

Daniel Sterner blev lagets målskytt förra året, med 23 mål på 22 matcher. Men vem eller vilka som får det stora genombrottet i årets trupp vill man inte bjuda sina motståndare på.
– Flera stycken. Men det bjuder jag inte våra nya motståndare på ännu. Då får dom ta sig ut till Tibble. Alla är välkomna, säger Erlandsson.

Hur mycket (så här långt) koll har du på dina motståndare och deras nyförvärv?
–Hyfsat koll tycker jag att jag har. Mitt fokus har varit helt inriktat på vad vi håller på med och ju närmare vi kommer seriestart desto mer fokus blir det på kommande motståndare. Innan dess har vi tre träningsmatcher och en mängd träningar att prestera på först.

Vad tror du kommer krävas av er för att hålla er kvar i division 2?
– Det kommer att krävas en stor ansträngning av oss alla varenda träning. Vi får inte nöja oss utan alltid sträva efter en 100 procentig träning av varenda spelare, varje dag.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera