TFK mot Stocksund – matchen du bara inte vill missa

TFK mot Stocksund – matchen du bara inte vill missa

FOTBOLL Matchen som du bara måste se är redan här. I tredje omgången i division två norra Svealand ställs två av våra käraste lag i norrort mot varandra – Täby FK mot IFK Stocksund.

Så ställ in släktträffen, tryck på spela-in knappen på travet och ta dig istället till Tibblevallen för att se Täby ta emot Stocksund i möjligen årets hetaste match.

Stocksund kommer till matchen med god form. Efter att ha vunnit premiären borta mot Sundbyberg kryssade man hemma i en hög kvalitetsmatch mot Karlberg. Fyra poäng av sex möjliga gör att man ligger nuvarande på en femteplats. Två placeringar efter kommande motståndaren Täby som med bättre målskillnad ligger på en tredjeplats. En skakig premiär slutade 1-1 mot Bollnäs men i förgående helgen släpptes det på bromsen rejält. Gamla Uppsala var nog dock rätt nöjd med första kvarten. Stort bollinnehav, några få chanser skapades och man hade kommandot. 75 minuter senare gick hemmalaget besviket av planen med 0-5 i ryggen mot nyuppflyttade Täby. Visserligen lyckades inte Täby dominera matchbilden men matchsiffrorna visar i alla fall tydliga tecken på stark karaktär och en hög högstanivå när man väl bjuds på chanser.

Starka försäsonger

Efter fjolårets succé där både Täby och Stocksund lyckades vinna sina respektive division tre serier var man nog spända över vad division två har att erbjuda. Men de två nyuppflyttade lagen har haft starka försäsonger med många resultat som visar att man inte kommer vara några slagpåsar. Där utav har förväntningar ökats allt inför säsongen och efter två spelade omgångar är båda lagen förlustfria. Säsongen har bara börjat och det är många poäng kvar att spela om, dock skulle jag inte vara allt för förvånad om något av lagen ligger högt upp i tabellen när vi summerar säsongen.

Det kommer att bjudas på tuffa närkamper, förhoppningsvis strålande sol och dessutom ett brödar möte där Andre Frej representerar Täby medan lillebrorsan och min gamla lagkamrat Robin Frej representerar ”Stockan”. Om det nu mot all förmodan inte skulle räcka för att locka just dig till att kolla på matchen, så finns det ALLTID nybakade bullar i cafeterian som helt enkelt är för goda för att tacka nej till.

AVSPARK – Tibblevallen lördag 21 april klockan 14:00.

/Jesper Hagman
jesper@norrortssportens.se

Kommentarer

Kommentera