Täby FK tappade poäng i norrortsderbyt

Täby FK tappade poäng i norrortsderbyt

U19/FOTBOLL Täby FK U19 jagade en slutspelsplats. Under måndagen stod viktiga poäng på spel hemma mot Sollentuna. Det var ett hett derby som utspelade sig på Tibblevallen.

Det var en skön sommarkväll på Tibblevallen och förutsättningarna för ett norrortsderby var goda. Täby FK tog emot Sollentuna. Inför matchen låg Täby tio poäng före Sollentuna, men poängavståndet speglade inte matchbilden i dag.

Första halvlek präglades av ett ställningskrig mellan två fysiskt spelande lag. Sollentuna hade en het chans som Jonathan Åsen, målvakt i Täby gjorde en superräddning på. Efter 25 spelade minuter uppstod en handssituation i blåsvart straffområde och det blåstes straff till bortalaget. Krsto Beko, anfallare i Sollentuna klev fram och gjorde inget misstag.

Efter detta flyttade Täby fram positionerna i slutet av första halvlek, och i 42:a minuten klev lagets skyttekung Jacob Planell fram och kvitterade efter ett inlägg från högerkanten. 1-1 stod sig sedan fram till halvtidsvilan.
–Det är alltid skönt att göra mål, säger målskytten.

I andra halvlek började bortalaget bäst, och flera gånger om var det nära att de tog ledningen. I Täby FK:s kasse hade målvakt Åsen fortsatt en riktigt bra kväll och höll hemmalaget kvar i matchen med flera avgörande räddningar. In mot slutet av matchen böljade spelet fram och tillbaka, och var mycket underhållande från ett läktarperspektiv.

Det blev dock inga fler mål i matchen, och den slutade 1-1.

I stort bjöd lagen på rappa omställningar, och det blev en del hetsiga situationer. Det syntes att det var derby, och för Täby som jagar slutspelsplats tappades i dag två viktiga poäng.

 

Innan matchen hade Täby FK allt i egna händer för att nå slutspelsplatsen. Nu måste laget förlita sig på andra resultat.
I och med att vi jagar slutspelsplatsen så är det riktigt tufft att tappa poäng i dag. I och med det gör det att vi inte har det i egna händer längre och måste förlita oss på andra lag. Så direkt så här efter matchen är det surt som fan, säger Jacob Planell

 

Det återstår att se om de blåsvarta från Täby lyckas nå slutspelsplats i årets upplaga av U-19-Allsvenskan. Just nu står de på 32 poäng, tio poäng efter tabellettan Brommapojkarna.

 

Daniel Smirnov Lindblom
daniel@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera