Täby FK:s akademichef lämnar för allsvensk klubb

Täby FK:s akademichef lämnar för allsvensk klubb

FOTBOLL En av de som format Täby FK:s akademilag är Martin Sundgren. Nu lämnar han klubben för att anta andra utmaningar.

Täby FK:s U17 och U19 gick till slutspel detta året. Det är resultatet av ett hårt arbete från klubben, ledarna och spelarna i flera år. En av dem, Martin Sundgren, har jobbat hårt för att få in flera saker för att lyckas, bland annat en tydlig linje för lagen.
–Sedan vi började med det här 2015 har vi haft en tydlig linje i hur vi tränar och hur vi spelar. Regler, rutiner – allting är satt och vi har inte vikt en tum, sade Martin Sundgren till norrortssporten innan lagen skulle spela semifinal.

LÄS MER: Täby FK förklarar framgångssagan

Nu lämnar han klubben för att ta sig an den allsvenska klubben Hammarbys pojkakademi, tillsammans med IFK Lidingös sport- och akademichef, Joakim Rydberg och Stefan Olsson.
– Det är väldigt stimulerade att vi lyckas få hit Jocke, Martin och Stefan till vår akademiledning. De är tre hårt arbetande och extremt tydliga ledare. De har i sina klubbar Täby FK och IFK Lidingö lyckats väldigt väldigt bra. Jag skulle vilja påstå att just Lidingö och Täby är två av de klubbar som har gjort de största framstegen i svensk fotboll de senaste åren, framförallt på U17- och U19-nivå. Vår analys är att Martin och Stefan som akademichef respektive sportchef i Täby FK och Jocke som akademichef i IFK Lidingö är de som är högst bidragande till att dessa klubbar gjort sådana stora framsteg, skriver Hammarbys föreningschef Peter Kleve på deras hemsida.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera