Täby FK:s trupp klar för seriestart

Täby FK:s trupp klar för seriestart

FOTBOLL/DIV3 Nu sparkas det i gång lite här och var med fotbollsserierna. På skärtorsdagen har Täby FK sin premiärmatch, på hemmaplan, mot Enköping.
– Vi siktar på 3 poäng, säger tränaren Daniel Erlandsson till klubbens hemsida.

Vårkänslan kanske inte har infunnit sig ännu. Fyra- fem grader varmt och lite blåst på detta. Men rent fotbollsmässigt har våren varit här i någon veckan.

Denna veckan drar norrortslagen i division 3 igång med sin serie. Täby FK får det tufft redan från start. Enköping SK, ett av de topptippade lagen, kommer på besök till Tibblevallen under skärtorsdagen.

Efter att ha vunnit genrepet med 3-1 i helgen mot Trosa/Vagnhärda är känslan på topp.
– Efter en skön träning på plan som avslutades med en sedvanlig pasta i världsklass uppe i fiket så är känslan att truppen mår bra, säger Daniel Erlandsson, Täby FK:s huvudtränare, till klubbens hemsida, som också meddelar i en längre intervju att han är nöjd med sin trupp, där Filip Bergkvist blir sista spelare in, för tillfället.
– Det stämmer. Spelklar imorgon (läs tisdag). Jag är nöjd med de spelare som finns i truppen just nu. Det är en ambitiös och träningsvillig grupp. Sen värderar vi alltid spelare utifrån om det är rätt för oss eller inte. Vi har redan ett ruggit bra U19 samt gamla spelare utomlands som finns i vår närhet. Så om vi stannar på 18 spelare eller slutar på 20 beror helt på vem det är och hur det passar oss vid tillfället.

Matchen kommer att spelas på konstgräsplanen och man har all respekt för motståndet, som på förhand är ett av lagen som slåss om seriesegern.
–Härlig första match. Enköping är duktiga och det visade dom redan förra säsongen. De bör ses som stora favoriter till seriesegern med tanke på de förutsättningar och resurser som dom har, säger Erlandsson.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

FOTO: Egil Gustafsson

Kommentarer

Kommentera