Täby FK:s vårsäsong har gett laget mycket lärdom

Täby FK:s vårsäsong har gett laget mycket lärdom

FOTBOLL Division 2 norra Svealand. Så högt har Täby FK aldrig tidigare spelat. Nu har laget gjort 13 matcher och ligger sjua i serien med 19 inspelade poäng.
– Vi har varit för ojämna sett till våren som helhet, men vi har lärt oss massor, säger huvudtränare Daniel Erlandsson när nu vårsäsongen är avslutad.

Att vara nykomlingar i en serie kan vara en fördel. Dels för att lagen som redan spelat i serien inte riktigt vet om deras spelsystemet. Sedan, oavsett motstånd, har man ingen “större” press på sig att vinna. Täby FK har, som nykomlingar i division 2 norra Svealand, gjort en helt okej vårsäsong. Man avslutade våren med att vinna mot topplaget IFK Lidingö.
– En fin match i högt tempo. Spelarna jobbar stenhårt för att utföra den matchplanen vi har. Sett till chanserna för bägge lagen borde den inte slutat 0-1 men en kul match att titta på från läktaren är jag säker på att det var. Jag är ruggit stolt över spelarna, säger huvudtränaren Daniel Erlandsson.

Vi passade även på att fråga Erlandsson lite om hur han tycker våren varit.

Ni ligger i mitten av tabellen. Hur nöjd är du med tabelläget efter vårens matchen?
– Det är väl okej men nöjda är vi ju inte. Vi har varit för ojämna sett till våren som helhet men vi har lärt oss massor.

Finns det saker du/laget kunde gjort annorlunda för att haft en bättre tabellplacering?
– Ja självklart. Jag skulle naturligtvis ha förberett spelarna ännu mer inför vissa matcher för då kunde vi ha presterat ännu bättre och vunnit fler matcher.

Hemma har ni “bara” 2 segrar. Vad kommer det sig?
– Vi har vunnit två, kryssat tre och förlorat en och det speglar min beskrivning av att vi varierat för mycket i vår prestation. Mora mötte vi på Vikingavallen dessutom. Vi skulle behöva gå in på varje match och tittat på statistiken, hur målen gick till osv för att ge dig en bättre bild av varför det sett ut som det gjort.

På bortaplan är det en seger mer än hemma (3 stycken). Är ni ett bättre bortalag i år eller hur vill du kommentera det?
– Nä det är ganska jämt ju.

Kunde gjort fler mål

20 gjorda mål och 15 insläppta på 13 matcher. Bra eller dåligt enligt dig och vad har du för kommentar till detta?
– Ja alltså vi släppte in 4 mål i en match och 3 i en annan, så 8 insläppta på 11 övriga matcher är bra men 15 är lite för mycket. Offensivt ser ut på typ samma sätt och vi kunde gjort fler mål i en del matcher såklart. 20-15 är den statistik vi har och det är så bra vi har varit…

Hur ser det ut med nya spelare? Någon position du gärna vill förstärka till hösten?
– Nej inte direkt. Vi har många bra spelare i u19 som är redo för a-laget så fort vi bestämmer oss för det. Sen kommer det nog vara några spelare vi tittar på under sommaren och om vi tror att dom kan hjälpa oss på lång sikt så kan det vara intressant.

Hur tror du hösten kommer ser ut för Täby. Blir ni ett mittenlagen eller kommer avancerar och vara med att kriga om en topp 4 placering?
– Vi lär oss hela tiden och våren har gett oss en hel del insikter som vi kommer jobba med när vi startar upp igen den 15e. Det handlar först och främst om att vi ska vara mer högpresterande under längre perioder än vi har varit hittills.

 

 

 

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera